Szia Zotyi!
Hát, nekem valahogy nincsen szerencsém ezekkel az egzotikus növényekkel...
Egy ismerősömnek a sötét, hűvös szobában van a banánja, egész nap lehúzva a redőny, alig kap fényt, tápoldatot egyáltalán nem, és olyan szép, hogy csak na! Én meg a napos szobában tartom, igyekszem mindent biztosítani neki, és ennek ellenére tönkremegy???!!! Nagyon mérges vagyok rá!!! Meg a citromra is! Az a fránya citrom is vagy 1,5 hónapig gyöngyörű volt, virágzott, termett, minden, aztán szép lassan megpusztult :( Szerintem a banán is ezt játsza velem, a musa banana is, meg a havasi bánánom is, mindegyiknek barna foltos a levele, és sárgul el lentről felfelé :( Nagyon mérges vagyok rájuk!!!!
Nemrég vettem egy kókuszpálmát, azt írták róla, hogy szobában szinte egyáltalán nem marad meg... fel is készültem rá, hogy elpusztul majd, erre hajt szépen, gyönyörűen fejlődik!- csak ezt is el ne kiabáljam! Bezzeg a banán, amit viszonylag könnyű lenne tartani, az elpusztul... :(
Olyan mérges vagyok rá, és persze magamra is, hogy nem tudom, mit csináljak vele!!! Azt sem tudom, mi lehet a baja, tehetetlen vagyok...
Lehet, hogy fogom, aztán kirakom őket a kertbe, ha nem kell nekik a több ezer Ft- os speciális föld, meg a drága tápoldat, akkor sínylődjenek ott a kerti talajon!!!! Tök bosszantó, hogy másnak a kerti földben olyan szépek a növényei, én meg mennyit költök rájuk, és mégis elpusztulnak :(
Most nagyon mérges vagyok!!! :((((