tbando Creative Commons License 2006.07.30 0 0 721

Nézd twist,

Én elnézőbb vagyok a fidesz hatalmi arroganciájával szemben, beleértve az általad felsorolt eseteket is, mert úgy ítélem meg, hogy még ezekkel együtt is jobbak, mint a ballib. Ettől függetlenül nem tartom/tartottam helyesnek a viselkedésüket, noha az impotens kekeckedésekbe torkolló alibi egyeztetések és bizottságosdik elmaradását nem érzem olyan nagy tragédiának mint te. De kétségtelen, ha ezek a demokrácia velejárói, akkor okosabb azokat nem negligálni. Elsősorban a saját szempontjukból, mert előbb-utóbb együtt járnak az önkorrekcióhoz szükséges visszacsatolások kiiktatásával. És akkor kaputt. A társadalom alakítása ugyanis annyira összetett feladat, hogy akármilyen jó is az elképzelésed, azt a legkisebb anomália is zátonyra futtathatja. És sajnos attól tartok, hogy a fidesz most épp ezen az úton rohan a vesztébe. Mert itt van például ez az újonnan indított Jó reggelt Magyarország programjuk. Bevallom, nekem nem igen tetszik, de ettől még lehet, hogy az alapkoncepció jó. De ha kiderülne, hogy még se annyira, akkor ebben a mai fideszben nem látom azt a képességet, hogy menetközben tudjon korrigálni. Ne legyen igazam. Az azonban mindenesetre biztató, hogy Tarlós távol tartja a saját kampányától a fidesz mai écesz-gébereit.

Megmondom őszintén, nagyon tanulságos volt számomra, amikor megértettem, hogy bár látod az ország meglehetősen siralmas helyzetét, és azzal is tisztába vagy, hogy ez minek és kiknek köszönhető, mégis meglehetősen gyermeteg szempontok alapján húztad be az x-et. Ne hidd, hogy hibáztatlak, sokkal inkább a fideszt, hogy nem vette figyelembe, hogy az emberek zöme hasonlóan gyermeteg alapon fog dönteni.  De már koncepcionálisan is elhibázott volt a kampányuk, amit egy kicsit pluralisabb alapon még időben tudtak volna korrigálni. Sajna ez elmaradt, ami azért nagy pech, mert a tb csökkentési és vállalkozásélénkítési elképzeléseik valóban jó alternativák voltak. A csak zéró összegű játszmákban gondolkodni tudó közgazdasági szakértők buzgó köpködése ellenére is.

Mindenesetre, nem csodálkozom az utolsó mondataidon:

EZ A JOBB ÉS EZ A BAL HITELTELENNÉ VÁLT! Mást kéne kitalálni!

Sajna van egy rossz hirem.  Nem válthatók le. Legfeljebb kitúrhatók. Ugyanis nem mi neveztük ki őket, hanem kivívták maguknak a  poziciót. Orbán is, Gyurcsány is. Amit tehetsz, az amit máskor is csinálsz hasonló helyzetekben: Vagy választasz a piacon levő választékból, vagy nekiállsz magad. Hogy hogyan? Mint itt a polidili fórumon csinálod. Harcolsz az igazadért, de nyitott maradsz az ellenvéleményekre is. Nem vezet gyors eredményhez, de odavezet.

Ps. A Pintér belügyminiszter ügyeiről nem tudok semmit. Mik voltak?