Szia tbando!
//Na most szvsz, a jobbos szisztéma legdöntőbb különbsége a baloshoz képest, hogy kiszélesíti a hatalommal alkupozicióból tárgyalni képesek körét. Akik nem csak a játékszabályok kialakításába szólhatnak bele, de a betartatásukra is jobban képesek. //
Ez elmélet? Mert a gyakorlat szerint ez nem éppen így volt! Ha emlékezetem nem csal, tán éppen 1998-2002 között nem tárgyalt a kormány az ÉT.-tel! Nem emlékszem, hogy tárgyalt volna valaki mással, az ÉT. helyett. Ha tudsz segíts ki légyszi!
// De azért te is meg vagy ám vezetve rendesen, amikor olyanokat írkálsz, hogy: A fidesz hatalmi arroganciája már-már a jogállamiság kereteit feszegeti. Itt az elmúlt 16 évben 1 olyan eset volt, amikor nyíltan szemen köpték jogállamiságot, oszt a társadalom (és gondolom te is) simán túllépett rajta. Az adófilek lemásolására gondolok. Ha jól emlékszem, nem a fidesz csinálta.//
Amikor történtek az események még a Házszabályt is elolvastam!
1998-2002 között az akkori ellenzék tán 3 ügyben kérte parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. ( Egyik tán az oljszőkítés volt, másik kettőre nem emlékszem) Házszabály szerint ha konkrét ügyben, indoklással, x képviselő kéri FEL KELL ÁLLÍTANI a vizsg biz.-ot. Igaz ugyan, hogy ezt csak a Házszabály írta elő, melynek betartása csak a képviselőkre KÖTELEZŐ, és bünti nem jár érte, DE! - nem hozták létre a vizsg. biz.-ot! Amit meg létrehoztak ( Fkgp.?) arra Min. Elnök (1998-2002 ) többszöri meghívás ellenére SEM ment el!
Persze joggal mondhatod, hogy mi ez pl. az adófilek lemásolásához képest, és IGAZAD VAN!!!!
//Szóval, ha jobb társadalmi érdekérvényesítést szeretnél, ezekre is gondoljál, amikor választasz a mai „jobbunk” és a mai „balunk” között. //
Bár igazad lenne!
Csak tudod én a tendenciát és figyelem, az meg nagyon elkeserítő!
1990 óta MINDEN KORMÁNY átlépett egy olyan demokratikus /jogállami gátat, amelyre szívtuk a fogunkat, és amiről azt gondoltuk, hogy ez már pofátlanság.
Szvsz. ezért ( és sokkal kevésbé a gazdasági eredmények/eredménytelenségek) miatt szavaztunk egy másik oldali pártra. Csak én úgy vélem, hogy amíg a megelőző kormányok ( Antall, Horn ) ezt cspegtetve és melldöngetés nélkül, inkább pironkodva ( ha lehet ilyet mondani ) tették, addig Orbán kormánya "oszt jónapot" stílusban ránköntötte az előző kettő dupláját.
Mivel a Fidesz gazd.poljáról eltérő nézeteket olvashatunk ma már, mi itt vegyük JÓNAK mert nem tudnék vitázni az ellenkezőjéről.
Akkor mi lehetett az oka, hogy mégsem választották meg újból?
A fent leírtakon kívül, Te mit gondolsz, milyen szerepe volt pl. az akkori belügyminiszter vitatható ügyeinek ebben?
Összegezve: meglátásom szerint a Fidesz 1998-2002 közötti hatalmi arroganciájának KIEMELKEDŐ szerepe volt abban, hogy most Gyurcsány kioktathatja a gazdákat, külföldre küldheti a fiatalokat,stb, stb.
Mert az TÉNY, hogy Gyurcsány sem cicózik már a csöpögtetéssel , ha vederrel is lehet önteni.
DE !!!!!
Qrvára elegem lett 2006.-ra! Megfogadtam hogy nem fogok mszp.-re szavazni!
Gondoltam Orbán is tapasztalokat szerzett, a gazdaságot nem csinálta rosszul, mint mondta, tanultak a hibákból.
Erre mivel jönnek?
Hogy szavazzak Jézusra ( ne Barrabásra) meg 20 évre, meg szabadságvágy korlátozása! OV. pedig nyíltan a választási tvények megsértésére buzdít!!!???
Simán FÉLTEM wazze, hogy hatalomra jutnak!
Kérlek egyszer gondold végig, hogy miket jelentenek ezek a választási ígéretek!
Mert én elgondolkodtam ezek következményein is!
Lényeg: 2 rossz közül választottam a kevésbé félelmeteset!
De EZ A JOBB ÉS EZ A BAL HITELTELENNÉ VÁLT!
Mást kéne kitalálni!