mareznor Creative Commons License 2006.07.29 0 0 1666

sziasztok,

bocs, ha már volt itt róla infó, de nagyon sok a hozzászólás, nem tudtam az összeset átnézni.

szeptemberben repülünk a barátnőmmel malévval madridba, ott megszállunk egy éjszakát, majd másnap este vonattal liszabonba. vonatmenetrendet már találtam a http://horarios.renfe.es/hir/ingles.html címen, ahogy látom online rendelni is lehet jegyet, de nem igazán tetszik, hogy pusztán csak regisztrációkor is már elkérik a bankkártyám adatait. tud valaki más lehetőséget is arra, hogy előre foglaljak jegyet a vonatra, vagy ez az egyetlen módja ennek? ( szállások, repülőjegy már megvannak neten keresztül, szóval nem a kártyahasználattól félek, de csak akkor szeretném azt, amikor már a konkrét vásárlás folyik. )

másik kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha nem hálókocsira veszünk jegyet, hanem csak végigücsörögjük/alusszuk az éjszakát amig a vonat megy, nincs meg a veszélye annak, hogy valaki lenyúlja pár cuccunkat alvás közben? éjszaka így még nem utaztam, nincsenek ilyesmi tapasztalataim, de ha bárkinek vannak hasznos tanácsai erről, nagyon megköszönném.