"1., mibol vonod le hogy megsertodtem volna? az a megsertodeshez nem eleeg hogy egy erre vonatkozo szandekot laatok/talaalok. "
Talán az ex chatedra
2., ki beszelt jellemrol es egyaltalan mi a jellem? hogyan jon ide a jellem? esetleg beszeljunk erkolcsrol?"
Jó.
3., ha valakitol megkerdezem hogy minek hulyesegeket beszelni ez szerinted egyenerteku azzal hogy lehulyezem?"
Hát igen, szerrintem.
ne haragudj de ebben a topikban hathatosabban es logikusabban szoktak ervelni."
Hát én igy tudok
amugy akkor hany szazalek?"
Nem tudom pontosan, utána kellene nézni, de nincs kedvem. Engem annyira nem érdekel, nézz utána , ha akarsz.
te mar megprobaltad neveles nelkul?"
Nem arról van szó, hogy nem kell a nevelés,hanem arról, bármennyire erőlködsz, nem sokat tudsz hozzátenni a hozott anyaghoz, legfeljebb rászoktatod a fogmosásra. (Amiről aztán később, ha ugy adódik boldogan mond le)
nem kerdezem meg hogy minek hulyesegeket beszelni
Ne is :)
. minek nevelunk ha ilyen kicsi a szerepe? ez egy kedves (magyar) szokas?
Hogy érted, hogy magyar szokás ? Más nép nem neveli a gyerekét ? Te hogy tapasztaltad ?
Persze, hogy megpróbálja az ember nevelni a csemetéjét, csakhogy nincs sok értelme. Annyit tehetsz, hogy biztosítod számára az élethet nélkülözhetetlen dolgokat, könyveket, a biztos hátteret, jó tanácsokat. Csak ne nagyon reménykedj, hogy ezzel jelentősen megváltoztatod.
Éppenhogy. Tudod az a pár százalék.