Mirdad Creative Commons License 2006.07.27 0 0 29

Kedves Az igazi tapsi hapsi!

Örülök, hogy itt talallak...:)  A Guenon-fele beavatast pont nem pozitiv ertelemben emlitettem, s pont nem a rozsakeris topikban...

Kerlek ismet, figyelj jobban: megeri :)

S hogy reszeltezzem:

A tradicionalista Rene Guenon-rol szolo topikban irtam (valfil forum), mivel ott sokmindenröl irnak - aki beleolvas lathatja - csak a lenyegröl nem.

Jelesül: mit is ert Guenon, es a tradicionalistak beavatas alatt. Mivel ez nagyon fontos

kerdes, s e topik nyitojat is erdekli, had irjam le Guenon felfogasat.

Guenon az un. "beavatasi lancolatra" esküszik, tehat hogy igazabol csak azoktol SZEMELYESEN lehetne elnyerni a beavatast, akik mar beavatodtak.

Tehat egymastol, es szemelyesen.  S itt a nagy elteres: amidön a miszterium-vallasok beavatasairol beszelünk (es a rozsakeresztes rejtelyekröl is), annak semmi köze ehhez az elmelethez! 

Tehat nincs "öngol", csak alaposabban kellene olvasni, legalabb azt, amiröl velemenyt mondunk...

Szerintem inkabb arrol kellene irnunk, micsoda miszteriumokrol szolnak a miszterium-vallasok, es OTT hogyan avatodtak be, stb. 

Nekünk magyaroknak is van hozza közünk, leven Pannoniaban is letesült nehany maig meglevö szentely, amik a romai kori kultuszok beavato helyei voltak.

Ezek pedig: 1. Soproni Izisz-szentely, 2. Mithrasz-szentelyek Fertörakoson, es Aquincumban. (Csak erdekessegkent.)

Te miket olvastal? Erdekelne hogyan közelited meg a dolgot. Vagy barki mas, aki

lesz olyan kedves, es együtt gondolkodik velünk.   Üdv!

Előzmény: Törölt nick (27)