ht
gondolom a 14080-ra van a reakcio mert ideztel is belole. egyaltalan nem akart kioktato lenni.
egy velemeny, a tied, all szemben egy masik velemennyel az enyemmel.
talan azert gondolhattad kioktatonak mert zavaros volt.
az elso mondatot, amiben a people should know-t el kellett volna valasztani jobban a tobbitol amivel csak laza vagy semmilyen kapcsolata nincs.
de
vegul is edesapammal szemben is tudtam mindig hogy ki van alarendelt/folerendelt helyzetben. es ha nem viselkedtem ennek megfeleloen, akkor szamithattam a kovetkezmenyekre. nem lehet buntetlenul raketazni, nem lehet buntetlenul katonakat elrabolni.
de ha meggondoljuk a gerilla hadviseles lenyege az asszimetria, a minel rosszabb annal jobb elve. tehat a gerillak szinte kivanjak a minel erosebb visszacsapast, mert haborujuk egy/nagy reszet a publicitas frontjan vivjak.
es fenntartom a velemenyemet. te kifejtesz valamit, ami plauzabilis de van masik logika is.
mikor es ki sajnalta/sajnalja a nemeteket drezda szetbombazasa miatt? igazad van hogy lehet hogy egyfajta elfogult szempontbol IS latom a tortenteket, de a te ex cathedra kijelentesed sem feltetlenul igaz. es csak erre probaltam felhivni a figyelmet.
aki, evtizedes velemenyei alapjan kedvezo velemenyt alakitott ki izraelrol az valoszinuleg most is sok mindent el fog fogadni izraeltol. az meg, aki mar eleve eloitelettel viseltetik izrael es/vagy a zsidok irant az kevesbbe lesz tolerans.
de ugye azt is tudjuk hogy MAGA az europai kozvelemeny sem egyezik meg a kormanyok velemenyevel, politikajaval. hosszu tavon egybeesnek. de gondolom te is elhiszed hogy nagyon sokan europaban egyetertenek a fejlett vilag altal adando es az usa altal kepviselt EROS valaszokkal. sokan talan meeg erosebb valaszokat surgetnenek.
talan visszaterhetunk oda hogy
people should know when they're conquered...
mondta a hadvezer quintusnak amikor a barbarok odadobtak a kovet fejeet es azt orditoztak hogy HAAABORU es hogy a romaiak kurva anyjat...