//".....Az igazi kérdés tehát az, hogy TE miért nem vagy vazallus? .."//
Jó kérdés! Nagyon jó! Végre valaki, aki a lényet is megérteni képes.
Amit felsoroltál, abból sok mindenben talán én is vazallusnak számítok.
Érdemes sorba menni a Te válaszaidon is.
//"....hisz kit ne érintene mondjuk az aktuális politikai elit törvényhozási ténykedése! Az bizony az egész társadalmat érinti, függetlenül attól, hogy akarta vagy sem a hatalmat nyert pártok, kormányok regnálását. .."//
Nos, a rabszolgát nem szokás megkérdezni arról, hogy tetszik-e neki a rabszolgatartó rendszer. Ebben az értelemben inkább én is rabszolgának számítok ebben az országban, születésem óta. Beleszülettem, mint Tamás bátya a "kunyhójába". Vazallus pedig az, aki nem rabszolgatartó, de működteti a rabszolgatartó rendszert, saját elhatározásából, szabad akaratából, olykor legfeljebb egy nagyobb darab kenyérért.
//"....Aki megszületik, mind így jár! Rögvest a születése pillanatától valamelyik ország állampolgára, oszt még felsírni sincs ideje, máris vonatkoznak rá azok a tvények, amelyek mindenkire. Ez még országoktól is független! .."//
Nem kellene talán összemosni az állampolgárságot a vazallussággal. Nem csereszabatos a kettő egymással. Az állampolgárok, nemzetek közössége olyan közösség, amelyik saját elhatározásából és MINDIG A KÖZÖSSÉG ÉRDEKÉBEN(!!!) hozza meg közvetve vagy közvetlen törvényeit, aminek viszont valamennyien valóban kötelesek alátvetni magukat. Nem fogod elhinni, de még a királyság is korlátozott volt abban az értelemben, hogy teljes közösség ellen hozhasson törvényeket. Ez még akkor is igaz, ha voltak királyok, akik áthágtág az írott, vagy iratlan "törvényt". És akkor is igaz, ha figyelembe vesszük a társadalmi hiererchiákat. Mivel a hierarchia minden rétege szervesen hozzátartozott az "állampolgári" közösséghez, ki-ki a saját pozicíójában.
//"....Persze ha már benőtt a fejem lágya és képes vagyok egyedül dönteni, mondhatom, hogy felveszem a lakáshitelt, mert ez használ nekem, de kamatok nélkül fizetem vissza, mert a kamatok meg ártanak. A következmények felvállalásával jogom van így dönteni. Ja, hogy majd ráterhelik a lakásra, és földönfutó leszek 6 év múlva.... ez a szuverén döntésem következménye. .."//
Persze, ha már benőtt a fejed lágya, azt is tudnod kell, hogy a kamatcsapda csupán az egyik (igaz, nem jelentéktelen!) módja a függővétételednek. A kamatcsapda is csak addig képes foglyul ejteni a a makacsul belesétálókat, amig ezt a hatalom engedélyezi számára.
A vazallus hatalom azonban nem az alattvalók érdekeit nézi, hanem ezekét a "rovaevő virágokét". Legfeljebb, aki már a vazallus hatalom vazallusa, az támogat egy ilyen hatalmat.
A példád egyetlen formára vonatkozik. Számtalan másféle "esettanulmánnyal" lehetne bebizonyítani, mennyire irreális irányba tolódott el a világhatalmi struktúra.