Szia !
Én kb 18 e km-el vettem, a számláló szerint 11xxx mérföld a futásteljesítménye, a gyári adattábla szerint 2005. 05. hóban gyártották. A forgalmi szerint valóban le van butítva ( ez az új súlyadó rendelkezések mellett nem egy nagy hátrány), viszont a tényleges teljesítményről a neten is ellentmondásos adatokat találtam (az ausztráliai Holden pl. 137 lóval gyártja a 2 literes motorokat, az amerikai oldalon viszont 126 lóerős a Forenza). A lóerő vonatkozásában érdekes adalék, hogy pl. a forgalmazónál található usa-s VW Borák 2,0 benzinmotorral is csupán 116 lovasok, ami nem túl sok, ha kizárólag a számokat nézzük. Szóval teljes bizonyossággal jómagam sem vagyok biztos benne, hogy pillanatnyilag hány ló is mocorog a gépháztető alatt és hány legel belőlük.
Fogyasztást egyszer és egyben utoljára mértem (nem vagyok hajlamos ezzel lefoglalni magam, korábbi 6 autómnál sem mértem soha), de vegyes használatban kb. 9,3 literre jött ki full klímával az első tankolás után, ami persze városban a nagy hengerűrtartalom miatt hatványozottan növekszik, ott valószínűleg simán 10 vagy akár 11 feletti étvágyat is produkálhat, de ezt külön nem mértem.
A forgalmazót nem találtam "simlisnek", de persze ezt soha nem lehet biztosan tudni. Ahogy látom jelenleg is hoznak be folyamatosan Forenzákat, s gyakran előfordul, hogy több azonos színű és állapotú van benn. (az aktuális kínálatuk:
http://www.hasznaltauto.hu/partnercegek.auto?ID=1298&screenwidth=1024
Én az autó belső részét kultúráltnak, 1 éves korának megfelelőnek találtam, ezzel különösebb gondom nem volt.
A menetteljesítménye az 1,6-os céges Nubira II-vel összehasonlítva- mellyel volt szerencsém 5 évig járni-, nagyságrendekkel jobb, ami nyilvánvalóan a többletlóerők javára írható, és figyelemre méltó az is, mennyivel kevesebbet kell visszakapcsolni előzéskor, gyorsításkor stb. a nyomatékosabb motornak köszönhetően. Autópályán átlagos utazótempó (4 személlyel, klímával) rendszeresen 160-180 körül van forgalomtól függően, amit könnyedén, optimális üzemmódban teljesít. ( 180-as tempónál a motor fordulata kb. 5000 körül van).
Egyébként az 1,6-os Nubirához viszonyítva jóval komfortosabb, igényesebb a belső kialakítása, a 8 hangszórós gyári hifi teljesítménye is megfelelő, bár Lacetti sedant még nem vezettem, így ezirányú tapasztalataim és valós összehasonlítási alapom nincs.
Persze néhány usa különcséget szokni kell, pl. indításkor automatikusan felkapcsolódó első fényszóró (ami szerintem szimmetrikus, nem eu szabvány), kinyomott kuplunggal történő indítás, a csúcs viszont a bezárt csomagtartóból való kimenekülésre szolgáló belső vésznyitó kallantyú, melyen kis menekülő ember rajza figyelmeztet annak funkciójára.
A sebességmérő mérföld kalibrálása mellett igaz kisebb méretben de km-ben is van jelölés, a megtett utat viszont mérföldben méri, amit persze még 1,6-os szorzóval kell átszámolni.
A vásárlás előtt én is vacilláltam az 1,6-os használt Lacetti (észérvek alapján minden emellett szól) és a 2,0 Forenza között, végül utóbbi kipróbálása után az érzelmi szempontok döntöttek a "bővérűbb" változat mellett.
Összefoglalva ezidáig max. megelégedettség, fogyasztás tűréshatár közelében, menetteljesítény 2,0 motornak megfelelő, tehát panaszra nincs okom.