twist Creative Commons License 2006.07.26 0 0 591

T. zividivi!

Kösz a magyarázatot!

Mit mondjak, nem kifejezetten hízelgő számomra a "vazallus" meghatározás, de ami igaz, az igaz.

Meghatározásod szereint vazallusnak tekinted

//Azt a hű bérest, (nem véletlen a két szó!) aki teljes egészében függővé tette magát valakitől vagy valamitől attól függetlenül, hogy használ-e, vagy árt neki ez a kapcsolat. Vagy akit egy ilyen alárendelt kapcsolatra valaki (valakik, vagy létrehozott körülmények) rákényszerítettek. //

Világos, hogy MINDANNYIAN vazallusok vagyunk, hisz kit ne érintene mondjuk az aktuális politikai elit törvényhozási ténykedése! Az bizony az egész társadalmat érinti, függetlenül attól, hogy akarta vagy sem a hatalmat nyert pártok, kormányok regnálását.

De menjünk végig a meghatározáson, mert érdekesnek tartom a kifejtett gondolatodat!

HŰ BÉRES: Akarva akaratlan mindannyian hű béresek vagyunk, hiszen a tanár a nemzeti alaptanterv szerint tanít, az orvos a törvényi keretek között gyógyít, a programozó a hűbérurak által kitalált rendszernek megfelelően programozza át a TB. programokat, stb. stb. stb.  Az átkosban is a rendszer kiszolgálója volt MINDENKI, aki munkájával hozzájárult a rendszer működéséhez.  Bizony a vájár, az olvasztár, a postás mind a rendszer működését segítették/segítik elő.

AKI TELJESEN FÜGGŐVÉ TETTE MAGÁT VALAKITŐL VAGY VALAMITŐL: Aki megszületik, mind így jár!  Rögvest a születése pillanatától valamelyik ország állampolgára, oszt még felsírni sincs ideje, máris vonatkoznak rá azok a tvények, amelyek mindenkire. Ez még országoktól is független!

ATTÓL FÜGGETLENÜL,  HOGY HASZNÁL-E  VAGY ÁRT NEKI EZ A KAPCSOLAT: Persze ha már benőtt a fejem lágya és képes vagyok egyedül dönteni, mondhatom, hogy felveszem a lakáshitelt, mert ez használ nekem, de kamatok nélkül fizetem vissza, mert a kamatok meg ártanak.  A következmények felvállalásával jogom van így dönteni.  Ja, hogy majd ráterhelik a lakásra, és földönfutó leszek 6 év múlva....  ez a szuverén döntésem következménye.

VAGY AKIT  egy ilyen alárendelt kapcsolatra valaki (valakik, vagy létrehozott körülmények) rákényszerítettek:

Jelentkezzen akit nem!

Igaz tehát az állításod, én mégis berzenkedem a vazallus kifejezés ellen. 

Az állampolgár szvsz. szebben  hangzik, és ugyanezt fejezi ki.

Az igazi kérdés tehát az, hogy TE miért nem vagy vazallus?  

Előzmény: zividivi (586)