twist Creative Commons License 2006.07.25 0 0 574

//1. Először is a bal/jobb megosztás véresen komoly. Mert két totálisan eltérő társadalomfilozófia.//

A véresen komollyal egyetértek, mert ezzel uszítanak bennünket egymásnak! De ne hidd, hogy a politikusok komolyan veszik! Nekik ez ESZKÖZ, mert gondolj bele, ha az egyik pártot 10-es pártnak hívnák, a másikat 20-asnak akkor vajon min veszekedhetnénk?  

A jobb-bal megosztásnak történelmi gyökerei vannak! ÉRZELMI alapon oszt meg bennünket!   Ha pl. a Te nagyapád jólmenő gyárait államosították, akkor nyilvánvaló és érthető, ha zsigerből útálod azokat, akik ezt megtették.     Ha pl. az én nagyapám /nagyanyám  a Te nagyapádnál volt mosónő, akkor  nyilván  apámnak/nekem kiugrási lehetőség volt, ha ingyen tanulhattam, esetleg éppen olyan munkahelyen dolgozhattam, mint Te. Nyilván nem kívánom vissza a kubikos, szolga sorsot. Ez is érthető.

DE ENNEK VÉGE! Nem fogják visszaadni a régi társadalmi "státust" se Neked, se nekem.  Oszt mégis ugrunk, ha a politikusok úgy akarják.

Totálisan eltérő társadalomfilozófia VOLT!

Most ne menjünk bele, csak éppen érintőlegesen:  Egyik ugye a tőkére ( most a földbirtokot is ide) másik a köztulajdonra épült!

Most pedig engedd meg, hogy emlékezetből idézzek Sólyom L. újévi beszédéből 1 mondatot!  Mo. gazdasági helyzete nem teszi lehetővé hogy a pártok ígérgessenek! Márpedig a helyzetbe hozás is pénzbe kerül!  

Orbánék gazdaságpolitikája nekem is tetszett! Ma már olvasni lehet arról, hogy elhibázott lépés volt pl. a minibálbérek emelése, import jelentős csökkentése.  Nem tudom.  Nekem a Fidesz hatalmi arroganiája volt visszatetsző, amivel szerintem már a jogállam kereteit feszegették.

DE! 

Szívesen szavaznék rájuk, ha ÉRTHETŐ, ELFOGADHATÓ alternatívát vázolnának föl.

Csakhogy ma már ott tartunk, hogy NEM LEHET !

1990. óta MINDEGYIK párt ELMULASZTOTTA megtenni azokat a fontos lépéseket, amiket akkor és ott kellett volna.

Mert a saját tőkéjük  felhalmozásával voltak elfoglalva KIVÉTEL NÉLKÜL politikusaink.   

Előzmény: tbando (554)