a fekvenyomásról: a lábadat semiképp ne tedd fel a padra. a homorítás téma már kicsit árnyaltabb (szerintem). ha nem homorítasz fny közben, akkor megnöveled a gyakolat mozgástartományát, annak is az alsó részét, ahol a legjobban dolgozik a mell. homorításnál több más izom (váll, hát) is bevonódik a gyakorlatba. ezért lehetséges a nagyobb súly használata.
persze sokminden számít még, a fogásszélesség (melledzésnél a széles fogás előnyösebb), a felkar helyzete nyomás közben (melledzésnél a lehető legtávolabb kéne a könyököt mozgatni a törzstől.
én mostanába erőemelő mószerrel nyomok, mert fusztrál egy kicsit, hogy sokat gyengültem a diétám alatt. egyébiránt ha alaposan bemelegítessz, ér rendesen fekszel be a suly alá, akkor nem kell sérüléstől tartanod.
bicepsz: bolhából csinálsz elefántot. tök mind1, én először megcsinálom az eggyikkel, majd a másikkal a teljes szériát. de ha felváltva csinálod, gondolj arra, hogy eméletileg csökken az intenzitása a gyakorlatnak, ha az ismétlésk közöött van ideje pihenni a karnak.