kiwancsi Creative Commons License 2006.07.24 0 0 8426

Azt hiszem nekem is lesz dupla fehérem, ha kinyílik szólok, de hajtást meg adhatok mert nagyon lehajlik a sok virágtól, rövidíteni kell a szárakat.

Amúgy én azt tapasztaltam hogy a fehér gyökeresedik a legkönnyebben(nekem:-)) Épp ezért nem is szoktam(eddig).

Most hogy ilyen szép kis kompánia lettünk, többet fogok, legyen mindíg kész cserealapom.:-)

Gyökereztetés!

Igen néha hónapok múlva gondolja meg magát.(hibiszkusszal is jártam így)

Én szoktam írni hogy ne csüggedjetek! !!!

Csak akkor dobom ki, ha a szára meghalt. A leveleit nyugodtan ledobálhatja(nem mindíg teszi).

Ha rohad a vége, levágom az épp részig(ilyenkor néha elfogy:-)  ) azzal nincs mit tenni.

Csak akkor cserélek vizet ha nem tiszta. Gyakran teszek új hajtást kicsit gyökeres mellé, valahol olvastam hogy hormonok kerülnek a vízbe a gyökeresből.

Néha bevágom, ahogy itt mondták. Néha csak a kérgrt sértem meg, hogy ne a gyökérnek kelljen felszakítani.

Használ vagy nem...nem tudom.:-)

Vannak márciusban vízbetett hajtásaim amiket most fogok elültetni, de a testvéreikből van amelyik mindjárt virágzik, mert ugyanarról a növényről, ugyanakkor szedett, ugyanabban az üvegben gyökereztetett néhány hét alatt kifejlett gyökereket hozott és elültettem áprilisban.

Előzmény: Melody2001 (8345)