Azt hiszem nekem is lesz dupla fehérem, ha kinyílik szólok, de hajtást meg adhatok mert nagyon lehajlik a sok virágtól, rövidíteni kell a szárakat.
Amúgy én azt tapasztaltam hogy a fehér gyökeresedik a legkönnyebben(nekem:-)) Épp ezért nem is szoktam(eddig).
Most hogy ilyen szép kis kompánia lettünk, többet fogok, legyen mindíg kész cserealapom.:-)
Gyökereztetés!
Igen néha hónapok múlva gondolja meg magát.(hibiszkusszal is jártam így)
Én szoktam írni hogy ne csüggedjetek! !!!
Csak akkor dobom ki, ha a szára meghalt. A leveleit nyugodtan ledobálhatja(nem mindíg teszi).
Ha rohad a vége, levágom az épp részig(ilyenkor néha elfogy:-) ) azzal nincs mit tenni.
Csak akkor cserélek vizet ha nem tiszta. Gyakran teszek új hajtást kicsit gyökeres mellé, valahol olvastam hogy hormonok kerülnek a vízbe a gyökeresből.
Néha bevágom, ahogy itt mondták. Néha csak a kérgrt sértem meg, hogy ne a gyökérnek kelljen felszakítani.
Használ vagy nem...nem tudom.:-)
Vannak márciusban vízbetett hajtásaim amiket most fogok elültetni, de a testvéreikből van amelyik mindjárt virágzik, mert ugyanarról a növényről, ugyanakkor szedett, ugyanabban az üvegben gyökereztetett néhány hét alatt kifejlett gyökereket hozott és elültettem áprilisban.