Hát ez a lapszkennerből eszkábált filmszkenner kb. a dunsztosüvegből csiszolt ólomkristály váza színvonalán lehet. Megbocsátasz, de én nem hiszek benne.
Itt nem azon van a hangsúly, hogy megoldható-e egy mozifilm képsorozat barkácsolt beszkennelése lapszkenneren, mert valamilyen szinten meg lehet erőszakolni minden technikát, hanem hogy milyen színvonalú és használható-e az egész.
Gondold meg, hogy a moziszkenner 3 mp. alatt végez 18 kép szkennelésével. Ennyi idő alatt a lapszkenner még csak éppen, hogy megmozdul. Időben is micsoda lassúság!
Aztán. Aki sokat mozizott már, az ismeri azt a nagyon cikis jelenséget, amit a megkopott perforáció okozta képremegés jelent. A pár milliméteres kép századmilliméteres elmozdulásai másfél méretesre kivetítve több centis, jól látható, bántó hibává torzulnak. Hogyan lehet egy ilyen barkács szerkezetnél megoldani a film abszolút egyenletes futását és rögzítését? A moziszkennerek az ilyen műszaki finomságok miatt is olyan nagyon drágák.
Szerintem is némi megalkuvássl még mindig a legjobb megoldás a vetített kép videókamerával való rögzítése. Én már nem is kazettára, hanem egyenesen a számítógépre veszem fel. Így még jobb a minősége.
De ha rám hallgattok azt csináltok amit akartok. :))))