" Ha igen a most ott bagóért élőket hogyan lehet komolyabb bérfizetésre bírni?"
Annyira muszáj? Más megoldás is van: Tartsák rendben az épületet, takarítsák, bizonyos részei álljanak az utasok rendelkezésére. Esetleg a parkoló biztosítása. Vagy bármi más _tevékenység. Többet fizetni ők is csak akkor tudnának, ha lenne miből, de sokszor nincs nekik. Dolgozni viszont tudnak. Ha nem csinálják, akkor viszont fel kell mondani a bérleti jogviszonyt és jöhet a következő.
"..megnyitni a godbergwerke kettőt."
Mindenki tudja, mekkora ott a hátszél. Ha valaki mögött akkora tőke áll, mint ott, úgy haladnak a dolgok. Pont ezt a tőkét hiányoltam az imént. Kard és ló nélkül nem érdemes csatába menni, de nem etikus biztatni se senkit a harcra ilyen feltételekkel.
Akitől bérelhetsz járművet , majdnem monopol helyzetben van. De mondjuk a Tiszántúlon biztos... Egy mozdulattal ki tudja tekerni a nyakad.
További probléma, hogy ha én saját kezelésű pályán akarok közlekedni, akkor engem nem érdekel a MÁV forgalmi utasítása, csak az OVSZ. Ha ugyanis a MÁV uatasítások szerint járok el, biztosan tönkremegy a vállalkozásom. Kérdés, hogy ezt hogyan vernéd át a hatóságon.
Személyszállítási tevékenység esetén vajon járna-e automatikusan az árkiegészítés? Láma kérdés, hiszen pont ettől akarnak megszabadulni (látszólag).
A helyiekre való hivatkozást pedig majd a volán privatizációjakor kellene elővenni újra és ennek az kellene a végeredménye legyen, hogy rengeteg helyi vállalkozás kellene létrjöjjön. De sejtjük, hogy ez nem így lesz, mert nem is ez a cél. Ez csak a vasút esetében érv, hiszen pontosan tudja mindenki, hogy ilyen feltételek mellett mindegy mit mond, úgysem fog menni a dolog. De a figyelemelterelés azért van olyan fontos, hogy lehessen ilyen frázisokat puffogtatni.