"en egy helyen sem irtam, hogy ne kellene tobb fajta modon megadni egy atlagos weboldalnal."Valóban nem. Te a
#2720-as postban azt állítottad, hogy az általad megadott {opacity: 0.5;} a helyes. Salalala, mint tudjuk. Ebben a formában szerepel a jelenlegi CSS3 ajánlásban, csakhát ettől még - salalala - nem működik az esetek 80-85%-ában, mert ez a deklaráció a böngészők mindössze 10-15%-ában éri el a kívánt hatást. És amikor a crossbrowser kompatibilitás érdekében többféle módon adjuk meg, azt hívják böngészőspecifikus kódnak. Tehát akkor mi is a te problémád a "böngészőspecifikus kód" terminológiával?
"Ne gyere a netscape x-el, mert mar korant sem az az uralkodo alternativ bongeszo, hanem a firefox es az opera."Az ebben a kontextusban indifferens, hogy a Netscape-et hányan használják. Felsoroltam a böngészőket, melyek az említett módon nem támogatják az átlátszóságot. Összességében a felhasználók minimum 80%-a (vagy még több) használja ezeket a programokat. Úgy vélem, elegendően magas arány ahhoz, hogy figyelembe vegyük.
"... ez a fenti is egy igazolas... "
Ez most valóban az volt. Csakhogy én nem erről írtam neked, hanem a sorozatos vádaskodásaidról, amit nem támasztasz alá. Konkrétan ennek a kijelentésnek az igazolását várom:
"Az a baj, eddig nem irtal olyat ami valos lett volna"
"... ha te nem az ie fele filterezesre gondoltal, akkor mi koze az egesznek a temahoz?"Ha valóban tudni akarod, akkor visszaolvasod higgadtan az egész threadet, és megérted. Ha eleve nem is akarod érteni, akkor nyilván nem.
"... ha a merci csak nemet gyarto burkolatan tudna menni, es mondjuk te magyarorszagon elsz, nem gondolkodnal el rajta, hogy veszel inkabb egy olyan autot ami megy mindenhol?Javíts ki, ha tévednék, de tudtommal ilyen szituáció a gyakorlatban nem létezik. Ha esetleg előfordul majd, akkor megvitatjuk.
Érteni vélem már, mi a probléma veled. Alapvetően hiányzik belőled a normális emberi kommunikációhoz feltétlenül szükséges türelem, ami időt biztosítana számodra a másik közlésének feldolgozásához, értelmezéséhez, hogy aztán érdemben reagálhass rá. Ehelyett elkapsz egy szót, félmondatot, kiragadod a szövegkörnyezetéből, kiegészíted a saját feltételezéseddel, majd ezt az elegyet a másiknak tulajdonítod, és visszakézből, vehemensen arra reagálsz. Árnyékharcos vagy.
A MS-ellenes hozzáállásodnak is valahol ugyanez az attitűd gyökere. Tudtommal a MS soha nem szándékozott olyan böngészőt fejleszteni, ami más oprendszeren is futna. Ők, érthető módon, kizárólag Windows környezetre fejlesztenek. Az ő döntésük, és szerintem minden joguk megvan hozzá, hogy így tegyenek. Vagyis te a saját elvárásodat kéred számon rajtuk, olyasmit, amit ők soha nem tűztek ki célul maguk elé.
"En jobban szeretek magamtol oda menni ahova szeretnek..."Persze, én is. De ez a mi választásunk, amihez nekünk van meg minden jogunk. Anélkül tesszük, hogy megpróbálnánk felülírni valaki más elképzeléseit. A mi elvárásaink szerencsés módon találkoztak annak a csoportnak a döntésével, amelyik egy open source böngészőt fejleszt, párhuzamosan több platformra. Nagyon rendes dolog tőlük, használjuk a böngészőjüket, és örülünk neki - de nem írunk elő nekik semmit.
"megjelenesek: eleve buta amit kerdezel, az m$ sem adott meg ki semmifele biztos megjelenesi idopontot... "Igen, ezért volt nemcsak fennhéjázó, de nagyon buta is a #2706-ban tett kijelentésed. Erre kérdeztem rá többször is, pontosan azért, hogy rádöbbenj, mennyire alaptalanul mondtad, amit mondtál. Vagyis nem_ott_kezdődött a butaság, hogy én rákérdeztem, hanem a buta kijelentéssel. Kronológiailag bizonyítható tény.
"Nem is ertem mit lehet lovagolni egy olyan kerdesen amit nem tud megvalaszolni meg maga a IE termek kiadoja sem...."Nem is értem, hogyan lehet ilyen elhamarkodott kijelentéseket tenni olyasmivel kapcsolatban, amit nem tud megválaszolni még maga az IE termék kiadója sem. Lovaglás mindössze azért lett belőle, mert nem voltál hajlandó reagálni az egyenes kérdésre.
... mostani hozzaszolasod sem tartalmazott semmi konkretumot... "Ismét hazudsz. Ha a következő postodat is ilyen üres lódításokra kívánnád felhasználni, inkább kíméld meg az elektronokat tőle.