Brank Creative Commons License 2006.07.21 0 0 698

Milyen anyagból van a gondolat? tessék ezekből biztos ki lehet következtetni:

(D E)(D t) = [(D neff)2 p2h2/(8mR2)][ 2 R / (c(D neff)2)]

(D E)(D t) = p2h2/[4mRc]

Dx Dl = l2

hc2/vl = mc2
c2/v = f l

Dt DE = h

E = hf (vicc)

Egyébként a gondolat valószínű ugyanolyan anyagból van mint bármi más (lényegét tekintve). Először is azt kellene tudni, hogy miből van bármely anyag "anyaga", és akkor talán könnyebb dolgunk lenne. Milyen anyagból állnak az atomi részecskék? Amennyire én tudom még a természetüket sem igazán sikerült meghatározni, (méretük változik, helyzetük meghatározhatatlan, több helyen lehetnek egyszerre...)

A gondolat ha nagy vonalakban nézzük földből készül. Az alma felszívja az ásványokat a vízzel, megesszük az almát, aztán a szervezet kiválasztja az almából a gondolkodás energiájához szükséges anyagokat(is). Az hogy az agy használ-e más energiát a táplálék energiáján kívül, már más kérdés. (Szerintem mindenképpen szükséges, hogy kötődjön, összefüggésben legyen másféle energiákkal is.) Tehát a gondolat anyaga legyen mondjuk a föld.:)

Kérdezhetnénk azt is, hogy milyen anyagból van a tűz. Elég nehéz lenne meghatározni mivel ez inkább egy energia folyamat, ahol nincs egy állandó anyag csak egy átalakulási folyamat. Szerintem a gondolattal is ez a helyzet.