Nem akarok senkit "csontfehérre mosni".
Csak azt mondom, hogy pontatlanul használod a fogalmakat.
A "jobb" és "baloldal" huszadik századi fogalmak. De mint ahogy az életben semmi sem csak fekete vagy csak fehér, örök és változatlan, ez az ideológiai felosztás is változott az idők során. Elég, ha megemlítem azt, hogy a mai MSZP sem baloldali párt.
1848-ban NEM NACIONALISTA FORRADALOM VOLT HAZÁNKBAN, HANEM HONVÉDŐ SZABADSÁGHARC.
NACIONALISTÁK A NÁCIK VOLTAK.
Nem olvasod el figyelmesen, amiket írkálok. Nem állítottam azt, hogy Hitlernek nem volt köze a második világháború kitöréséhez...Miért forgatod ki a szavaimat?
Azt írtam, hogy SZtálin Hitlerrel szövetséget kötött, aztán kölcsönösen hátbatámadták egymást. A közvetlen ürügy (KGB-seket ráuszított Sztálin lengyel határra) mellékes.
Hitler persze nacionalista volt. Ezen az alapon osztotta fel maga körül a világot, mint tudjuk.
A HONVÉDŐ MAGYAR SZABADSÁGHARCOSOK 1848-BAN NEM VOLTAK NACIONALISTÁK! HAZASZERETETBŐL, ÖNZETLENÜL HARCOLTAK A SZÜLŐFÖLDÜKÉRT! MEG ÉRTÜNK IS, HA ÚGY VESSZÜK - MERT HA NEM EZT TETTÉK VOLNA, LEHET, HOGY KIS HAZÁNK MÁRA MÁR CSAK EGY SZÉP EMLÉK LENNE...