Pib Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1929
Szerintem nagyot tévedsz. Nem hogy nem reménykedik ilyesmiben, hanem éppen ellenkezőleg! Hakuhót szerintem már abszolút nem érdekli a yushó (amire csak minimális az esélye), hanem csak az előléptetés.

A legjobb esélye az, amit Gambitman mond: hogy a 15. napon ő 12-2-re áll, Asa 14-0-ra. A yokozunának már matematikailag is megvan a torna, ezért érthető módon kienged egy kicsit. Sőt, az összeesküvés-elméletek hívei azt is megpedzhetik, hogy Asa direkt hagyja majd győzni a honfitársát. (Tényleg, ők jóban vannak egymással? Az biztos, hogy Hakuhó nagyszájú megjegyzései nem segítettek.)

Ha Hakuhó ily módon a második helyen végez egy 13-2 eredménnyel (úgy, hogy legyőzte a 4 ozekit és a yokozunát is!), akkor 99% eséllyel megkapja a címet.

Mindenesetre ha fogadni kéne, akkor Asára fogadnék az utolsó napon, leeresztés vagy sem. A mostani tornán megint a 2005-ös formáját hozza, iszonyú gyors és fejben is nagyon ott van.

Arra kíváncsi vagyok, hogy Hakuhó egy 12-3 után továbbviheti-e az előléptetési esélyt a következő tornára. Szerintem igen, hiszen Kaio és Tochiazuma is megtehette.
Előzmény: asolyom (1927)