takarito Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1579

Írod:

1 Sámuel 15, 23
Mert, mint a varázslásnak bűne, olyan az engedetlenség; és bálványozás és bálványimádás az ellenszegülés.
1 Kor 11,1
Legyetek az én követőim, mint én is a Krisztusé.

Tehát az engedelmesség pozítív dolog, attól függ, kinek, miben. Krisztus követése nem magányos műfaj, már Pál előtt sem volt az a tanítványok számára.

Válasz.

Pál apostol maga is vétkezik a bálványimádásban. Jézus Krisztusról egy megváltó Úr képét rajzolja meg, és imádatja minden követőjével. Bálványáldozatot is készít, mégpedig Jézus Krisztus kereszthalálán keresztül egy oltárt állít fel, amelyen Jézus vérét ontatja ki áldozatul. Természetesen kérdőre lesz vonva ezen dolgokért.

Pál azt mondja kövessed. Én azt mondom, ne kövessed. Jézus azt mondja, aki engem követ (tehát nem Pált). Most kit is követsz?

Az engedelmesség kérdőjelesen pozitív dolog. Ha a hamisságnak engedelmeskedsz nem leszel tőle szent, ha szivből is hiszel benne. Mert hogy Pál szerint ami hitből nincs az a bűn.

Krisztus követése nem a magányosságtól vagy a közösségtől függ. Hanem az egyén vállalásától. Emlékezz, ha valaki akar én utánam jönni... És nem úgy fejezi be: az hallgasson Pál apostolra.

Előzmény: Domestos (1569)