vámmentes Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1568

Nagyot tévedsz, én nem Pál felé tanusított szükséges alázatot javasoltam Neked, hanem a most szekered mellett bandukoló, Veled a beszélgetést jóhiszeműen elkezdő bibliásokról. Azokról az emberekről, akik azt állítják, hogy úgy látják,

- Te nem érted a biblia összefüggéseit, hanem csak egyes részeit,

- és mivel Ők nagyrészt értik, emiatt hajlandóak segíteni Neked ezeknek az összefüggéseknek a jobb megismerésében, úgy, ahogyan Filep segített a komornyiknak, mivel az megkérte erre Filepet, a saját korlátait belátva.

Én javasoltam tehát ezzel, hogy lásd be, hogy a biblia összefüggéseit vannak akik ismerik, s lásd be azt is, hogy Te ezeknek az embereknek a segítségére szorulsz, ahogyan a komornyik szorult Filepére.

Javasoltam azt, hogy kérd meg ezeket az embereket (akár CSerfa, Nemo, vagy mások), hogy segítsenek Neked ezeket az összefüggéseket megismerni. 

Na ezekhez a be- és felismerésekre van szükség Nálad, s ehhez kell ennyi alázat, semmi máshoz, mert látásom szerint bizony ez a megoldás a Te helyzetedre. Ahogyan a komornyikéra is ez volt a megoldás...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nincsen Nekem semmiféle külön "élet-elméletem", hanem CSAK a bibliában találhatót írtam le. A 2-vel előző hsz-omban ismét leírtam bővebben, hogy Te is lásd végre a biblia összefüggéseit. Nem muszáj elfogadnod azokat, Nekem elég a jelen hozzáállásodat tekintve már az is, ha látod, hogy ez a biblia látása, s láttatása erről, s észreveszed azt, hogy mit látsz Te ettől különbözően.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Na, ez után írod a - bibliai szempontból - a komoly gondokat!

Sorjában:

1. Te szerinted "a lélek az érzelmek, a test pedig a hús és vér megfelelői".

A biblia szerint a vér a lélek szinonimája, azaz a vérben lakozik a lélek (5.Móz.12.23.). Azaz a vér elsődlegesen nem a test része, hanem elsődlegesen a lélek hordozója. Természetesen a vér a testben van, emiatt a vér/lélek a test része, ahogyan az agy/elme/gondolkodás is, de a vér elsődleges szerepe a lélekhez kötődik, s nem a testhez, s a vért megevő embert az Ige itt a lelket megevőnek mutatja be! 

Emiatt Te itt a bibliától eltérően határoztad meg a "vér" fogalmát.

2. Te a "szellem alatt a gondolkodást érted".

A biblia szerint az embernek Isten formált

- testet,

- amibe belehellt a saját élő szelleméből,

- s így lett az ember élő lélekké (1.Móz.2,7.).

Az ember tehát szellem, lélek és test. Az állatok csak lélek/vér és test. A különbség a kettő között az Isten szelleméből való részesedés. Emiatt gondolkodni a testtel és lélekkel rendelkező lények is tudnak, azaz az Istentől szellemi valót nem kapott teremtmények is.

Emiatt a gondolkodás nem a szellemmel azonos a biblia szerint, hiszen akkor az állatoknak is lenne szellemük - holott nincsen a biblia szerint, hanem csak az embernek van.

3. Az ember szelleme csak Isten jelenlétében élő, Tőle elválasztva csak a létező létállapotba kerül, a "halál" állapotába. A "halál", vagy a "halál árnyéka" nem feltétlenül azonos az elmúlással a biblia szerint, hanem elsősorban egy létállapot, az Istentől elválasztott állapotot jelenti.

Az ember lelke, s a teste él, létezik az ember Isten jelenlétéből kikerült, s halál létállapotába bekerült szelleme nélkül is, ahogyan az állatok is élnek szellem nélkül. Mind az ember, mind a lélekkel rendelkező állat tud gondolatokat megfogalmazni továbbra is - Isten jelenléte által megelevenített szellem nélkül.

Tehát a gondolkodásnak nem feltétele a szellem léte, emiatt a gondolkodás nem azonos a szellemmel.

4. Nincsen itt szó semmiféle "misztikáról", hiszen nyilvánvaló, hogy Isten és a Sátán nem látható szellemi valóságok. Olyanok, akiket nem látunk, de léteznek, sőt, a látható világ állt elő a láthatatlanból, s nem fordítva. Magyarán, attól, hogy Te nem érzékeled a szellemvilág létezését, attól még a szellemvilág létezik - szellemként, s nem holmi "gondolkodás"-ként.

Isten Szellem és Igazság és Szeretet, s Őt emiatt CSAK Szellemben és Igazságban és Szeretetben lehet imádni, megtalálni, fellelni - másképp nem a biblia szerint (pl. Ján. 4,24.).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem ismered azt a valóságot, amiről a biblia szól. Emiatt a számos, a biblia alapján meg nem álló fogalmi tévedésed miatt is kérlek, hogy különítsd el a Te saját(os) fogalmaidat a biblia fogalmaitól, mert e példákból is nyilvánvaló az, hogy a Te fogalmaid nem azonosak a biblia fogalmaival!

Nyugodtan nevezd akár a biblia fogalmait tévedéseknek, nem kell azokat elfogadnod, de attól még azok a biblia fogalmai maradnak, a Tieidtől bizony teljesen különállva, így kérlek ne keverd a sajátjaidat azzal!

Üdv.:

vm

Előzmény: takarito (1557)