zoldalma
ki ez a b ur?
talan egy picit aram/ontopikosodni kellene es oszinten erdekelne hogy mi lehetett az oka ennek a nemzetisegi regisztralasi rohamnak? miert vart ki a nep? gyozkodni kellett?
nekem furcsa hogy ugyanolyan magatartasformak alakulnak ki mint az adozasnal. amikor az utolso pillanatra halasztjak.
jon egy papir hogy lehet regisztralni, ott a valaszboritek, tehat csak ki kell tolteni, be kell dobni a postaladaba, gondolom postakoltseg sincs es a 'nep' meegis kivar. nekem az lenne termeszetes, foleg hogy egy JOGROL van szo, egy gyakorolhato jogrol, ami fontos nekem, hogy megkapasanak pillanataban kitoltom es elviszem a postara. hiszen egyebkent feelek hogy el fog veszni ez a papir a szamlak tomkelegeben. tehat nem ertem. es most nem az a lenyeg hogy minek orultem volna, ha egy kis karorom lett volna bennem ha kevesen regisztralnak.
megjegyzem hogy a referenciaul szolgalo 400000-es szam is
a., eleve alacsony volt, tobb erintett nem tartotta fontosnak nemzetisegi szarmazasat kozolni, kihangsulyozni stb stb a nepszavazaskro
b., a legnagyobb erintettsegu ciganysag 4 ev alatt szerintem cca 20%-kal novekedhetett. a 18 ev feletti szegmensuk is. semmi olyat nem hallottam ami szaporodasi ratajuk csokkenesere utalna.