A mi csapatunk egyáltalán nem gyakorlott túrázó. A szlovák paradicsomban először járva, én hetekig a fórumot olvasgattam. Az elejétől elolvasva kimásoltam az összes túraötletet egy word doksiba. Utána mentünk a saját fejünk után :)
Az első napra bemelegítésképp mindenképp ajánlom Cingov (Csingó) felől a Tamásfalvi kilátót. Asszem a sárga jelzésen mentünk, a Hernád fölött, csodaszép a kilátás.
Ha dél előtt életet bírtok magatokba lehelni, akkor érdemes továbbmenni a Fehér patak mentén, amíg időtök engedi. Mi későn indultunk, úh. ez utóbbi részt kihagytuk.
Második kirándulós napunkon a Hernád áttöréssel kezdtük Podlesokból, majd a Klastorska Roklinán fel Klastoriskoba, ott pihentünk és uzsonnáztunk egy jót a Kolibában, majd könnyű sétaúton vissza.
Mi 4 napot voltunk összesen, ebből 2-t túráztunk.
Javaslom, olyan túraútvonalat válasszatok, amit menetközben tudtok variálni. Az elején nézzétek, a térképen jelölt menetidőt ti mennyi idő alatt teszitek meg, így nagyjából be tudjátok mérni a távot. És úgy menjetek, hogy fáradtságotoktól függően tudjatok választani nehezebb, de szebb létrázós, és a végére könnyebb levezetős, bár kevésbé élménydús túraösvények között.