"Visszahajolni a multba es az alapjan ertekelni a jovot."
Ennek se füle, se farka, ezt neveztem én az irodalmi munkásság részének.
"A valosag ,innen a kerites melol ,hogy egyik nep sem a kettobol (lengyel-magyar)nem a manak el, hanem a mult balsorsat kultuszkep hasznalja arra hogy magat masnak ,mas elrendeltunek tartsa mint a kozosseg legtobb nepet ."
Ezek szerint más helyen élünk, más szemüveget hordunk ... stb., mert én semmi ilyesmit nem látok.
A különlegesség, elrendeltetettség missziós tudata valahogy sajnos kimaradt az életemből ... :)
"Sokal tobbet foglalkozik a multtal ,abbol akar ma mar nem ervenyes jellentosegeket nyilvanitani mai igazsagoknak es utmutatonak a jovobe..."
Akit ismerek, az senki sem foglalkozik a múlttal, gondolom te ilyen emberekkel vagy körülvéve, ez mondatja veled a keserű mondatokat.
Sajnos mindenki a környezetemben kénytelen a mában élni, túlságosan is, és a közeljövőben, ha akar, ha nem, mivel a körülmények, a stressz, és a felszínes kapcsolatok világában nincs idő nosztalgiázni.
Amit te írsz, az igaz lehet deres halántékú értelmiségiek esetén, de mai, hétköznapi, élő, dolgozó, gondolkodó egyorrúaknál semmiképp sem.
... és ugye nem kell mondanom, melyik halmaz a nagyobb ?
"Egyszeruen fontosabbnakatartja a hazon beluli nezeteltereseket,villongasokat,versengeseket mint a nemzet kozos erdeket."
Nem.
A saját boldogulását tartja fontosabbnak, mivel igen kevesen vannak abban a helyzetben, hogy gazdasági értelemben gondtalan életet éljenek.
... és saját boldogulásának bizony legfontosabb pontja, hogy melyik csapat irányítja az országot, és közvetve melyik alakítja a polgár, az egyén életkörülményeit.
Én is a saját boldogulásomat tartom a legfontosabbnak elsősorban, másodsorban a tőlem elesettebbek boldogulását, és harmadsorban a kedvenc politikai oldalam boldogulását.
Ez az én politikai precedenciám, egyiket sem venném a másik elé.
Emlékezz vissza Mumu a határon túli magyarok ügyében kiírt népszavazásra : elég volt egy kis ijesztgetés, hogy betódul x millió külhoni magyar, és majd jól elfoglalja a kórházainkat, meg elszedi a nyugdíjat, és koldussá tesz minket, máris veszett az ügy ...
"Vonjal aztan parhuzamot a mihelyzetunkkel es megtalasz benne nagyon sok hasonlosagot"
Azt mondod, a Katolikus Egyháznak akkora szerepe van nálunk, mint a lengyeleknél ?
Szerintem nem, és szerencsére (!) nem.