glissando Creative Commons License 2006.07.15 0 0 3370
Hello Mindenkinek! Július 8-án Wiesenben Feleségemmel és 5 és fél éves fiammal sikerült járnom egy Deep Purple koncerten. Maradandó élmény volt, ezért gondoltam megosztom Mindenkivel. Ha járt már a fórumosok közül valaki ezen a helyen, az tudja, hogy valami különleges hangulata, atmoszférája van. Az erdő közepén egy sátor, egy színpad, mindez teljesen kultúr mikrokörnyezetben. Az adottságok ellenére kitűnő hangzás, akusztika. Nem beszélve az előadókról, akik a legjobb formájukat hozták, amit valaha is láttam, hallottam. A koncert a "Rapture of the deep" című legújabb lemezük turnéjának része volt, de mégis a régi számok domináltak, az előző "Bananas" LP-ről gyakorlatilag egy szám sem hangzott el (hál' Istennek). Kitűnő hangulatban volt mindenki, beleértve a DP-t is. Gillan valami hihetetlen vitalitásról adott tanúbizonyságot, a hangja félelmetesen jól szólt, a magasak is kijöttek úgy rendesen. Nyilván Ő is érezte, hogy igazán formában van, és szerencsére egyáltalán nem "biztonsági" éneklést produkált. A régiek között a Fireball úgy szólt, mintha az eredeti lemezt hallgattam volna. A Hush, Highway star, Pictures of home, Space trucking, Strange kind of woman, Lazy emelhető még ki. Talán kevésbé voltak hangosak, - lehet, hogy a szabad tér miatt tűnt úgy - ami különösen élvezhetővé tette a produkciót. Minden hangszert és az éneket kiválóan ki lehetett hallani. Don Airey szintén sziporkázott, Őt sem láttam még ilyen jónak. Úgy rendesen tépte C3-at, meg lenyomott egy bitang jó szólót. Szóval az esemény visszaadta a februári budapesti koncert után elvesztett hitemet. Azt hiszem, megyek még DP koncertre. Üdv.