en route Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2775
"akkor megállapítom hogy a lehetőségekhez képest:-) 'ugyanazt' gondoljuk"

Akkor megállapítom, hogy kompromisszumkészségből te vezetsz.:) Üzenem a férjednek, hogy nemcsak jófej/ű/ felesége, de malaca is van...;)

"egyenesnek nem egyenes, gondoljunk szerintem a yin-yang szimbolikus ábrázolására"

Többedjére meglep, ahogy asszociálsz. A kézenfekvősége vagy a váratlansága. Oidipus megvakítja magát ll Biblia; szellemi fejlődés ll yin-yang hullám ll tao...:)
Persze. Nem egyenes. Mondtam, 'elvben', meg 'messziről'. Ezzel kb annyit óhajtottam kifejezni, hogy elvonatkoztatva a töréspontoktól, és az ott és akkor 'ön-megvalósított' tér- és időbeli tévelygésektől, kiindulást és végeredményt nézve vonalszerű folyamatról lehet szó. Utóbb /ó, Freud:)/ te is ezt írod: "a végeredmény ... a fontos, nem a részletszámítások"...
Naná, hogy nem egyenes, ahogy igazából feszített víztükör sincs.:)

"ha Te ezt tudod olyan magasról nézni hogy egyenesnek látszik..."

Mondtam: 'messziről'.:) De naná, hogy nem tudom. Meg semmit semis. De elvonatkoztatni, nagyvonalúsítani, valamennyire, mégiscsak megyeget. Fenti asszociáció után neked ne menne? :)

"lépcsőzés korábban sem volt könnyebb,"

A 'könnyen' az ugye aposztrófok között volt. Némi felhangot jelzendő. :)

"korábban sem érdekelt - arányaiban - többeket és értek magasabbra"

Ezt nem tudhatom. Ellenben tudhatóan kevésbé bonyolították meg maguk körül és magukban az életet, tehát: volt esélyük, hogy 'könnyebb' legyen. És, Krisztuson, Buddhán és minden szenteken:) túl - naivitás, bizonnyal, mégismégis - én hiszek a kortalan és névtelen 'hősök'-ben /is/.

"nem hinném hogy a gb arra célzott volna"

Nincs ezzel semmi gond. Gb nem célzott, ő csak írt. Amit épp írnia kellett. Ennek ez a rendje.:) És... mit ad Isten, talált.:) Ennek meg ez a rendje.:) Én meg röhögtem rajtam. Ennek meg ez. :)
Az meg már az én nyűgöm, vagy karmám, vagy mim, hogy mégha 10:1 vagy 100:1, vagy ... a körülöttem tobzódó szavak és az én szavaim aránya, akkor is tud sok lenni, amit mondok vagy írok. Néha az is, amit gondolok. Vagy amit nem is gondolok.:) Sok belőlem, hát ez van.:) Nem hiába nyűglődök ezzel az egység-sokság témával.:) Tehát maradjunk csak abban, hogy ez nekem zsebbe/neszeszerbe való duma volt. Amúgy is utazni készülök, hamarost. :)
Előzmény: mindenszentek (2768)