Dydand Creative Commons License 2006.07.14 0 0 714
Szia!

Az elkészítés majdnem ugyanaz, igen, itt a recipe:

Tárkonyos harcsaleves

Hozzávalók:
60 dkg harcsafilé (lehet több, csak finomabb lesz), 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű (a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl

Elkészítése:
A halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk. Megsózva, megborsozva félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a többit a gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra metéljük. Vajon a hagymát kis lángon üvegesre pároljuk, a többi zöldséget rászórjuk. Saját levében, lefedve, 6-8 perc alatt félpuhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, kissé megpirítjuk, majd bő 1 liter vízzel fölöntjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, hozzáadjuk a zöldborsót. 3-4 percnyi forralás után tárkonnyal és borsikával fűszerezzük, óvatosan belekeverjük a halat, és 15 percig főzzük. Végül a levest ecettel ízesítjük, tejföllel dúsítjuk. A tűzről levéve 2 tojássárgájával is gazdagíthatjuk, így még krémesebb, lágyabb lesz.

Ha nem akarsz bajlódni a zöldségekkel, akkor vegyél egy zacskó húsleves -zöldségkeveréket, abban nagyjából minden benne van ;)


Az, hogy mit csinálj a bőrével attól függ, hogy mit szeretnél csinálni belőle és mekkora a harcsa. Pl. ha filézed akkor érdemes megynúzni.

A nyálka természetes dolog, elég vízzel lemosni.

Ha egyéb ötlet, vagy segítség kell, csak szólj nyugodtan!

Üdv: dy
Előzmény: Mooni (713)