mindenszentek
2006.07.14
|
|
0 0
2768
|
akkor megállapítom hogy a lehetőségekhez képest:-) "ugyanazt" gondoljuk
"ha mondjuk ezt a szellemi felé ható, egységre vivő, elvben /messziről nézve/ egyenes vonalú folyamatot "
egyenesnek nem egyenes, gondoljunk szerintem a yin-yang szimbolikus ábrázolására, ahol a két terület között egy keskeny és egyáltalán nem egyenes út mutatkozik, gondolom az a tao
bár miután tao ügyben semmit nem olvastam és még mástól sem hallottam...
lehet hogy tévedek...de lehet hogy éppen ezért nem...
ha meg vki jobban tudja mi a Tao remélem megmondja
ha Te ezt tudod olyan magasról nézni hogy egyenesnek látszik...akkor tudsz vmit amit én nem
"pl freudi/ értelemben vett ösztön-kiindulású, sokszor pl. tudásvágy-alapú. "
hát persze...de szerettem volna elérni a kettőnk legnagyobb közös osztójáig...a végeredmény - pl egymás és közben magunk megértése - a fontos, nem a részletszámítások, freud ehhez képest vmi eszköz kívánt lenni a kezemben
szerintem a lépcsőzés korábban sem volt könnyebb, korábban sem érdekelt - arányaiban - többeket és értek magasabbra, elvégre Buddhából és Jézusból csak egy van:-))))) az viszont igaz, hogy ideje...más célok és utak jelölődtek ki a jónépeknek...
szóval a modern regények summás:-) értelmezésével is egyetértek...így röviden:-)
egyébként nem hinném hogy a gb arra célzott volna hogy túl sok ostobaságot hordunk össze...ha meg mégis az is mindegy
lényeg hogy jól éreztük magunkat esetleg egymást biz értelemben
gondolom
|
Előzmény: en route (2766)
|
|