_fatu_ Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1145
Helló!
Ezt a "kopoktatást" kipróbálom ma, kiváncsi leszek az eredményre. Ha süti a nap, sajnos bőven 35fok fölött van, mondjuk csak délig-egyig süti őket. Reggel a hőmérő - egy szellőmentes sarokban, a napon - 48 fokot mutatott. A paradicsomok egy másik erkélyen vannak, nagyon jól szellőzik, nem áll meg úgy a levegő.
Tegnap este 10kor értem a lakásba, 4napig nem voltam ott, és az unokatestvéremre bíztam az öntözést. Ő még elég fiatal, és túlzottan lazára vette a dolgot, nem kérdezett, hanem úgy csinált, mint aki nagyon ért hozzá - így aztán a paradicsomok eléggé szétcsúsztak, na nem vészes, csak eléggé kókadoztak, mire odaértem, de már rendbetettem őket.
A föld letakarásán én is gondolkodtam, csak azt nem értem, hogy eddig miért nem csináltam meg. A papírfecnit szétszórná az udvarban a szél, de valami hasonló megoldást kitalálok. meg az öntözést is. elmegyek ma akvarisztikába kis csapot venni, akváriumi szilikoncsövet vettem már, csak nagyon hamar lefolyna a víz, ha teljes átmérőjén menne át a víz. Nem tudom, hogy mennyire fog működni... de nagyon bízom benne! :)
Egyébként a paradicsomok még zöldek, de nagyon szépek, egyet láttam, hogy sérült, vagy valami baja van, a többi jónak tűnik. Az otthoni kerti paradicsomok sem érettebbek, úgyhogy ahhoz képest, hogy erkélyen vannak elég jól állnak.