Persze, hogy hallotttam! Csukott ablaknál mostanában nem tudok aludni...
Jóbarátom mondása jutott eszembe: "Nagy az Isten állatkertje, de nem az a baj, hanem az hogy túl alacsony a kerítés."
Bennem egyébként a Véső utca túloldalán lévő Meteor miatti teherforgalom reggelente jobban kiveri a biztosítékot. Ha volt valami, amit mindenképpen el szerettem volna kerülni a lakásválasztáskor, akkor azok a teherautók. Idejöttem, megnéztem és nyugtáztam, hogy a lepusztult telep nem okoz zajt, előbb-utóbb úgyis megveszik építési telekként és lakóházat húznak rá. Mert mi mást lehet építeni egy lakóövezet szélén? Na, le is szerződtem, erre mi történt?! Nemhogy lebontották volna a telepet, hanem modernizálták! :-(
Javítsatok ki, ha rossz a logikám, de én úgy matekoztam, hogy ha ilyen sok lakást építenek itt a környéken (Riverside, Viza, River Loft), akkor előbb-utóbb megdrágulnak annyira a jelenleg ipari célra használt telkek, hogy a vállalkozásoknak megéri majd eladni őket és kiköltözni innen. Naív lelkemmel arra is gondoltam, hogy esetleg az önkormányzatnak is lehet ilyen rendezési terve vagy elképzelése.
Mindegy. Anno megnéztem magamnak a Viza-házat is (a Plus mellett épül), de hiába voltak külön konyhás lakásaik és hiába látszott csendesebbnek az utcája, valahogy nem éreztem őket elég szimpatikusnak. Most áldom azt a pillanatot, amikor helyettük az Ikonházat választottam, mert már másfél éves csúszásban vannak...