Nem vagyok én Mountex reklámember... :-)))) Én is innen-onnan szerzem be a cuccaimat, csak ha megszoktam a jót, akkor nem szívesen váltok vissza gyengébb minőségű holmira. Ezért az ellenérzésem pl. a PVC dzsekivel szemben. Nekem (lehet, hogy véletlenül ?) furcsa módon beváltak a technikai cuccaim és használom őket az aggteleki karsztvidéktől kezdve alpesi négyezresekig mindenhol. Nyilván minden helyre az oda megfelelőt.
Arról tutira nem tudsz meggyőzni, hogy Lidl-ben, Tesco-ban a jó technikai cuccokhoz hasonló minőséget tudsz venni olcsóbban. Sokszor belefutottam régebben, amikor nagyon takarékoskodni akartam, hogy vettem egy-egy olcsó és jónak tűnő darabot, de aztán rendszerint kidobott pénz volt.
Azt hiszem el, hogy drágán is lehet kapni rosszat és ráadásul néha ezeket a szaküzletekben.
Illetve azt még elhiszem, hogy könnyű túrázáshoz kapsz hipermarketekben megfelelő felszerelést, mert ha az ember csak néhány km-t sétálgat és nem távolodik el túlságosan a civilizációtól, akkor gyakorlatilag tök mindegy, azt miben teszi meg... De ha csak itthoni példánál akarok maradni, akkor egy Kinizsi 100-ast vagy egy szimpla 40-50km-es teljesítménytúrát pl. esőben , sárban végignyomsz egy kínai bakancsban és egy PVC esőkabátban és utána mondjuk normális cuccban, érezni fogod elég jól a különbséget.
Na mindegy, szerintem pusztán az a nézeteltérésünk oka, hogy nem ugyanazt a tevékenységet folytatjuk a hegyekben. Megértettem, hogy neked mi a prioritás egy-egy felszerelési tárgy kiválasztásában. Az én értékítéletem kicsit másabb, de a magam részéről túl tudok lépni azon, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, ahogy én, bármennyire fájó pont is ez nekem... :-))) hihihi