Freddy56 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2113

Szia Ági!

Itt látható az ananász "ültetvényem". Ha hinni lehet a szakirodalomban, akkor kb. 1 méter magasak lesznek, és teremni is fognak. A méretekhez: az edény 14 cm átmérőjű. Itt már az egyik idei virágzásból való citrom látszik. ezen a képen pedig a savanyú mininarancs (Calamondino, azaz: Citrus mitis). A sárga a múlt évi virágzásból való érett, a nagyobb zöld a téli virágzásból, a kisebb zöld ( a kép jobb fölső sarka közelében) a tavaszi virágzásból kötött meg. Ez pedig a "musakölykök" képe. A baloldali nagyobb már 25 cm magas. Mögöttük az "öreg", szárvastagsága 10,5 cm-es.

Az első 3 kép szabadban levő növényekről készült, a banánom van a lakásban. (Kíváncsi vagyok, hogy néz majd ki az anyag ha elküldöm, mert így szerkesztve elég tűrhető, de elküldve más lesz a formája).

A banán is szereti a nedvességet, nem haragszik meg, ha minden nap öntözöd, és kézi pumpával naponta akár többször is lefújkálod, de az edény alján ne álljon a víz!

(kézi pumpa: pl. kiürült Ajax zsíroldós kupa, de számtalan ilyen pumpás háztartásbeli készítmény van, csak az első használat előtt jól tisztítsd ki). A banán szereti a Káliumot is, 2 hetenként az öntözővízbe (napi fél liter) 10 ml FitoHorm 39 K káliumoldatot adok. (Mezőgazdasági boltban vettem egy jó éve, 1 db 1 l-es kupa akkor volt 490 Ft).

Azt hiszem, elmondtam mindent, amire gondoltam. Sikeres kertészkedést!

Üdv: Freddy

Előzmény: magneska (2112)