Én csak egy vasútkedvelő vagyok, aki azért megérti hogy 4-5 fővel nem lehet vonalat üzemeltetni.
Nekem az előzmény fáj jobban. Az, hogy a karbantartás és beruházás hiányával ELLEHETETLENÍTIK a vonalat, és ez után már könnyen lehet hivatkozni a 4 főre a bezáráshoz.
Ez a gond mindenhol, most már érthető a bezárás a 10-15km/h val közlekedő, széteső kocsis, hepehupás-feláztatott pályát miért kell bevégezni.
ez a baj, mint a villamosvonalakkal is.
ha 40percenkánt járatják, akkor a nép fia más után néz a városban.
Vidéken csak volánbusz után tud nézni, de kérdem én, milyenek a vidéki bekötő utak? sok hozzászóló biztos nem mind budapesti, biztosan tudjátok - hisz én pestiként is - megfordulok Nógrádban, Borsodban, a szádat elharapod öcsém a mellékutakon!
A busz mennyivgel fog menni?
Milyen vonalon, lehet hogy több km-rel hosszabb útvonalon, ami plusz idő és pénz.
Muszájmegoldás a busz is.
Nem a vasutasokat sajnálom, hanem a tényt hogy kiépítettek egy vasúthálózatot 150éve, és a felét azóta nem tartják karban, és szétesett, elpazarolt, elhanyagolt infrastruktúra, elkótyavetyélt értékek.
most, amikor az EUban vasútfejlesztés van, most építjük le és nyomjuk az autópályákat, ami 20éve volt gazdaságos.
ez is azt sugallja: vegyél autót, oszt fizestd a milliókat benzinre !
Ehhhh!
Áhh!