fenyber Creative Commons License 2006.07.08 0 0 1325

AZÉ MINDENNEK VAN HATÁRA! 3 ÉVE A KIS MÓKUSKÁMMAL ELMENTÜNK CSARTERRAL KICSIT NAPOZNI Havajra, az óceán közepén fekvő nyaralóhelyre 20 napra, én nem birom a régi múzeumok meg épületek, kövek látását se, kivéve a párizsi Eifel tornyot. Az tényleg jól néz ki, csillog is, AKI ESETLEG NEM TUDNÁ. Hát … a párocskámnak nem jötbe hogy nem tudja edzeni megfelelően a tricepszét. Pedig a honolululi öccsillagos szálloda mexikói séfjei meg a többi menedzserrek tolmáccsal elmonták neki hogy le tuggya gyúrni a napi edzést négy-öt nap múlva, mikor majd a négerek befejezik a badibilding terem korrigációját vagy mit. Mondtam is neki, ne aggódgyon az ebédre és vacsira telepakolt tányérját majd le fogja “dolgozni”! Hehe, csak ez a “munka” neki otthon is. Nem dolgozik, főleg amióta ügyesen megépült a házi uszoda, szeret benne lubickolászni, a duna parton heverészni, napozni, dzseckizni meg helikopteren is repül az intelikens szemüveges haverjával. Persze a párom, a Lujdzsi már a harmadik napon beszólt hogy a helyi benszülött kajáktól már felfordul a gyomra a fura fűszerezéstől inkáb enne valami hazait, amit csak anyukája tud igazán jól csinálni mondjuk kirántottt husit. Szerintem ez tényleg cuki volt, ettől olyan izmos test alkatú. 2 éve meg amikor a Lujdzsinak rosszul ment oszt megszorultunk nyárra akkor is kivettünk egy appartmant görögbe, lebuszoztunk szerintem tök klasz volt, akkor már vittünk hazai ízeket öt hűtőtáskába. Mindent a lidlbe vettem a Lujdzsi nem akart eljönni soppingolni, de görögbe sem. Kipocakosodot, elkényelmesedet amióta a panelba költöztünk vissza a nagymamájához, aki annyira spórol hogy nem szeret este villanyt gyújtani se, télen meg alig fűt, könyvet lehetne írni róla meg a fiáról, biztos bomba siker lenne, annyira cukik ketten. Konzervet is csomagoltam sokat az útra, ettünk ittunk fürcsiztünk sokat. Nem vetettük meg a helyi piákat se, konyakot ittunk bőven. Ott vettünk butikba egy pár fukszot nekem is, páromnak is bár nem érdemes mert törökbe job ára van. Tavaj májusba meg a Lujdzsi szerzett egy helyi spannyától egy lizing terepjárót hogy egy másik haverjának a horvát nyaralójába nyaraljunk, de azt közbe lebontották mert valami szigeten volt, tehát közel az adrián óceánhoz. Úgy hogy befizettünk egy csomagtúrnéra, lementünk a délafrikai tunéziába vittünk megint csomagban kolbászt meg rúdgyával a szalámikat, elvégre másra is kellhet pénz. Nem kellet egyszer se átszálni se Frankfurtba se Münkenbe, csak röviden repültünk és tapsoltunk eggyet a végén, a gyutifríbe meg vettem magamnak három-négy jó parfümöt, Csanelt ötöst, meg ilyeneket. Kár hogy ott az araboknál csak poros szőnyeget lehetett volna venni, meg romokat és porkupacokat nézni naphosszat a 50 fokos kánikulában, úgy hogy én inkáb lementem minden nap a strandra és tévéztem, mert voltak kábelcsatornák a tévébe. Kirándulni is kora reggel kellett volna menni és persze drága pénzért, na ezért nem mentünk sehova a tengerparton meg a medence partján kívül, de így szebben lebarnultam. Idén fellendülni láccik Lujdzsi üzleti sikere, ezért már megjöttünk törökből, megint öccsilagos hotelbe szálltunk meg repülővel mentünk és most meg akartuk nézni az ottani Meteorokat is, mert egy haverunk szép képeket mutatott róla valami hegyek között, gondoltam ezt megnézzük magunknak buszról, de valahol máshol kötötttünk ki, igaz az is szép volt és sütöttek nekünk kolbászt is a parton, piknikeztünk. Minden este tenger gyümölcseit ettünk, ami nem banán, meg ananász, mint azt most megtuttam. Persze a drága vizet meg gyümölcsleveket, meg reggelinél a zsömlét “elpakoltam” magunknak mindig, ne hogy már külön fizessünk mindent. Napi 7-8 eurót is megtakarítottunk ezzel. Jól jön az majd itthon le kell cserélni a plazmatévét nagyobbra. A mobilom is már vagy két hónapos, tök uncsi! Na asztán lefotoztattam magam a tengerparton, a hűs hullámokba, meg a szálloda hátterébe, meg még sok helyen. 2 Teszkós nejlonszatyornyi képet hivattam elő még törökbe, mert ott még olcsóbb is, amióta romlik a forint. Állat jó képek lettek majd felteszem valamikor az internetre. Az egyik képet sajna az egyik bunkó akinek a szavát se lehetett érteni, igaz én nem tanultam meg egy idegen nyelvet se elb …ta, amikor beleugrott a háttérbe egy odarepülő frizbi vagy mi miatt. Én ki nem állhatom az ilyen idétlen nyaralókat, mit keresnek az én fotóimon! Legyen rajtuk inkáb a Lujdzsi velem együtt. Mint pár éve télen Tájföldön vagy Tajiföldön, ahol mellettünk nyaraltak hazánkból politikusok családjai is. De őket se kaptuk le, pedig érdekes emberek lehetnek. Szerintem a családi fotókon csak családtagok szerepeljenek vagy nagyon nagy emberek, Norbi, vagy Győzike, esetleg Beja asszony. Lehet hogy itt sokan egyetértenek velem ebben….

Bocsika a gépelési hibáért, nem kenyerem a titkárnősködés: a kirántott hus csak 2 t, nem 3

Előzmény: Jacques de Molay (1322)