Tegnap, hazafelé jövet útba ejtettem a 87-es vonal (sajnos bezárásra kerülő) felső részét...
Eger-Felnémet állomáson szálltam fel a 9:25-ös Eger-Szilvásvárad vonatra. Itt volt kereszt az érkező 35527-tel, amely a szokásos két mellékkel jött, 80-90 %-os kihasználtsággal, 2 leszálló volt. A 35532-vel (Bzmot+Bzx+Bzx+Bzmot) pontosan indultunk Felnémetről, a kihasználtság 50-60% körül volt a mellékben, még pont találtam egy szabad 4-es részt. Szarvaskőn egy diákcsoport szállt fel (kb. 20-25 10 év körüli gyerek + tanárnő), így a kihasználtság jóval 100 % felett volt (általában 3-an ültek egy ülésen). A közbeeső állomásokon minimális utascsere, 2-3 leszálló, valamivel kevesebb felszálló volt. Szalajkavölgy mh-re teltházzal érkeztünk (bár ez ilyenkor egyáltalán nem meglepő), itt az utasok nagyrésze leszállt, rajtam kívül egy anyuka és 10 év körüli fia maradt a mellékben. 4 perc késéssel értünk Szilvásváradra, ennek ellenére elég "nyugis" volt az átszállás, legalább +8-10 perc késéssel indultunk a Bzmot 215-tel. Az egri vonatról - rajtam kívül - még 5-en szálltak át, egy utas Szilváson csatlakozott. Nagyvisnyó-Dédesen egy idősebb hölgy szállt fel, ő talán 90%-os jegyet vett. Csokvaományon egy fő leszálló volt, Sátán pedig leszállt az Eger felől jövő anyuka a fiával [haláli volt a kissrác, végig a Bz előterében kuksolt, a vezetőállás nyitott ajtaja előtt :-) ]. Királdon 6 új felszálló csatlakozott - egy kivételével fizető utasok voltak, általában diák jegyesek - egy utas pedig leszállt.
A pálya állapota Királdig viszonylag tűrhető (általában 40-es, az átjáróknál lassújelek vannak), de Királd-Putnok között szinte végig 20-as lassújel van. Ennek ellenére ezen a szakaszon a "legnagyobb" az utasforgalom a helybéliek elmondása szerint. Egyébként számomra érdekes, hogy Királd környékén - ahol amúgy is 20-al döcög a Bz - már fénysorompósak az átjárók, lejjebb azonban andráskereszt + 10-es lassújelek vannak. Meg persze a tekerős sorompó :-) A táj gyönyörű, aki még nem járt erre vonattal, mindenképpen próbálja ki, amíg teheti! :-(...
Putnokra végülis pontosan érkeztünk, összesen tizen. Innen az 5415-ös személyvonattal (M41 2156 + 3 Bo) folytattam utam Miskolc felé. Megjegyzem, a Bz szövetülései sokkal különbek voltak, mint ezek a retkes 20-37 -esek :-)
Elnézést a hosszúságért, és az OFF jellegű dolgokért...