"Speciel a 112-es vonalnak nincs sok értelme valóban, meg a Kisszénás-Kondorosnak sem. Én a 62-es vonalat utaztam végig 3x is oda-vissza. 3 ember volt rajta/vonat. Nem volt értelme. De a 23-as vonalban nem lennék biztos. "
Látod, nem lehet általánosságban beszélni: azt sem lehet kimondani, hogy minden mellékvonal megszűntetendő, de azt SEM, hogy minden mellékvonal kell.
"Márpedig ahol a falu 100 lakosa közül 60 nyugdíjas, annak nem hiszem hogy mindnek van autója. "
Ahol 100 lakos között 60 nyugdíjas, ott a falu nem hiszem, hogy a vasút miatt szakad le ... eddig volt vasút (vagyis még 2006 évben van is), mégis eljutott idáig, hogy a fiatalok elmentek. Nem elgondolkodtató?
Máshol meg nincs vasút, a falu mégis vígan él és fejlődik (Telkiben meg Budajenőn sincs vasút :))))))))))
"Állandóan minőségjavításról hablatyolt, de arra nem tudott érdemben válaszolni, hogy mitől növekedne a minőség a vasúton"
Hát ez igaz, ettől a 6 milliárdtól biztos nem...
"Tehát neki a vidéki ember senki. Köszönjük, most már tudjuk. Ezek szerint a buszon utazó 3-5-10 ember is senki. A kisfalvaknak vége, ott már csak a "senki" lakik."
Ez demagógia. Érdekes, ha 3-5 embernek jár a kötött pályás közlekedés, akkor pl. Pécsett miért nem épül minden autóbuszvonal helyére villamos? Ott nem 3-5 ember van még a legkisebb forgalmú buszjáraton sem.
Vagy az is érdekes, hogy 3-5 embernek simán kimegy egy IK 260-as, ugyanakkor budapesten a 7-es buszon meg álljon 150 utas? ... nekik nem jár ülőhely, mint a kisfalusiaknak? Azt akarom, hogy járjon 3-5 emberenként egy db hetes busz.
(Ezt a pár mondatot kéretik nem komolyan venni, annak ecsetelésére írtam le, hogy demagógnak mindkét oldalról lehet lenni.)
"A turisztika ott fejlettebb kicsit mint nálunk, mert bármiből képesek túrisra látványosságot produkálni. "
És gondolom az osztrákoknak van is pénzük hogy felkeressék. Mert itthon - legalábbis a Sanda Ipszosz és társai felmérése szerint "az emberek több, mint fele sehova sem megy nyaralni", a többiek meg az Adriára.
looksharp: "Amúgy ha már a 37, 130 és 147a vonalakat berakták a listába, mehett volna :
146-os Kunszentmárton-Lakitelek része (napi utasforgalom 300 fő alatt!),
117 Tiszalök-Polgár-Ohat-Puszakócs"
Az anyatopicban a 235440-ben én is ezeket kérdeztem :)
"87-es vonal: itt csak autóval jártam, a közút sok helyen szinte párhuzamos a vasúttal, hihetetlenül szép a táj, de pont az a rész szűnik meg, mely a Bükk legszebb részén kanyarog... "
Látod, azért szűnik meg, mert még Te is autóval mész arra....:))))