GyöBzs Creative Commons License 2006.07.05 0 0 12783
1. Ugyanaz. Mennyi a tehervonati forgalom ezeken a vonalakon?

2. Ezeket a vonalakat felújítgatni a "stratégiai céloknak" megfelelően kb. annyiba lenne, mint újat építeni helyette. Lásd Zala.

3. Szerintem pedig igaza van. A néhány vasútb.-n kívül az emberek általában A-ból B-be akarnak eljutni, nem vonatozni.

4. Igen. A vonat megáll egy településen általában 1-2 helyen. A busz 15 helyen. A busz elmegy azokba a falvakba is, amelyeket a vonat bölcsen kikerül. Ezeket a falvakat a vonalrókl felszabaduló buszokkal szolgálnád ki?

5. Istenem, ez a tél. Ez már csak ilyen. Hófúvásban minden vonat közlekedett ezeken a vonalakon késés nélkül.

6. Ha ott 2 pár Bz megy, akkor a 2 pár busz nem ugyanakkora kapacitás? Nem kötelező válaszolni. Nyíradony - Nagykálló; sirassuk, oké. Volt már türelmed végigutazni? Mennyi utas volt?

7. Ez hülyeség. A buszos társaságok se hülyék és megvannak az együttműködési lehetőségek.

8. Nem tartom alaposnak a kijelentésed. Szerintem a nagy párt és a kis párt nem szeretne az önkormányzati választásokon is helyzetben maradni? Nem kell válaszolni, biztosan nem gondoltak ebbe bele.

Nem szeretném a gyászhangulatot ünneprontóan feloldani, de szerintem egy kicsit az ott élő emberek fejével is kellene gondolkodni... valamint el lehetne filózgatni azon is, hogy az x mrd Ft-os megszorításokból miért pont ne a vasút vegye ki a részét...

Mielőtt bárki mocskolódna, hogy a pezsgős koccintás szünetében írtam ezt a szösszenetet, azt leállítanám. Alapvetően vasútpárti vagyok; de ésszerűen.
Előzmény: gmarc (12772)