Te sem vagy egy piskóta, "üzleti nagyvad haverok"....
Nem tudtad, hogy az üzletben nincs haverság?
Egyszerűsítés helyett éppen a helyzet bonyolultságát lenne érdemes szemügyre venni, a pártok ugyanis a legritkább esetben egy akarat kiszolgálói, a legtöbbször sok különböző érdekű kör (ember, tag) közötti hatalmi vetéledés, vagy kompromisszum eredményét közvetítik a hatalom és a társadalom felé.
Tóta W írására gondolok, hogy bájos, hogy pont egy "kortüneteggyüttesnek"
kell(ene) harcba indulnia a kortünetekkel szemben hehe
A progresszív szja -t továbbra sem értem, ti. aki többet keres az többet is adózik. Aki sokkal többet keres, az sokkal többet adózik.
Szegény Bencsiknek is magyaráztam egyébként ezt.
Ráadásul jól látod, az ÁFA változás az egykulcsos felé mutat, csakhogy nem ám csak magunkon múlik ez a dolog, hanem a térségen is, ahol márpedig adóverseny van.
Például ezért nem jó dolog a többletsarc, amit most kivetnek, és még ha tudomásul is veszem, azért csak és kizárólag átmeneti megoldásként fogadható el.
Ugyankkor a csökkenő növekedés miatt meg ismét csak takarékoskodnia kell majd az államnak, tehát amit most nem tesz meg, azt legkésőbb 2008-ban meg kell tennie.
Ráadásul egy csomó pozitív reform meg fog bukni az ellenzéken, vagyis marada a megyerendszer, marad a képviselők száma, tiszteletdíja.
Mondjuk én legelőször is csökkenteném az összes önkormányzati, politikai poszt tiszteletdíját, és bérét, mondjuk 30 %-al..., ha pedig nem sikerül a képviselők számát csökkenteni, a már ismert okok miatt, akkor 50 %-al.