tanuki Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5353

szia Veronik,

remelem meg jarsz erre is, rendkivul udvariatlanul valasz nelkul hagytam egy valaszodat, pedig morfondiroztam rajta, csak aztan elkinlodtam.

en is hasonlo szep eletet szeretnek, "csini alakomat megcsodálják a strandon miközben a lángososnál állok sorba" korrekt :))

magam reszerol bizom benne, hogy lehetseges a fent emlitett jelenet, persze alapvetoen sajnos all, hogy mozogni kell es keveset enni, de! en ugy tervezem, hogy belovom, mennyi az a kaja, amin eppen elelek, annyit eszem hetkozben (unalmas hetkoznapok alatt ugysem akkora elvezet az eves), viszont alkalmakkor (csaladi unnep, strand, ilyesmik) nem fogom vissza magam. egyreszt, mint Robzon mester megfogalmazta, testunk hajlamos a kialakult egyensulyi allapot fenntartasara, ha tartosan vekony az ember, egy-egy nagy zabalastol nem fog elhizni. masreszt ha minden igaz, hosszutavon osszemegy az ember gyomra, es kevesebb eteltol erzi azt, hogy de jol lakott.

nekem csak harom kilot kene leadnom, ugyhogy jelenleg a fogyas helyett a kellemes, de sulytarto eletmod kialakitasa a fo project. meg izmosodas.

mert sport az kell, anelkul nagyon keveset lehet enni. egyreszt ami kaloriat eleget, de amugy is, ugy tippelem, felporgeti anyagcseret es igy alapjaraton tobbet fogyaszt az ember energiabol. csak ehesebb is, na ez egy kicsit trukkos.

ha az embernek nincs akaratereje eveken at elszantsagbol mozogni (nekem spec nincs), akkor olyat kell talalni, amit elvez. sokan ajanljak a fallabdat, sok mozgas es szorakoztato ugyis, ha nem tud az ember meg (sajna en nem probaltam meg, de jol hangzik:) ) szoval kiserletezni kell, hastanc, tai-chi,  kirandulas, biciklizes, uszas, kondizas, aerobic, klasszikus tanc, kosarazas, mindegy, csak elvezd. lehet, hogy ezeknek kisebb a hatasfoka, mint egy jol osszekeszitett fogyaszto-erosito edzestervnek, de ha csak arrol van szo, hogy mozogni kene, hosszu tavon jobbak. en mostanaban rakaptam a kocogasra, onmagam legnagyobb meglepetesere, egyszer csak ugy ereztem, hogy milyen jol esne. altalaban azt mondjak, hogy a mozgas, az onkinzas, elotte es kozben szar, es majd utana meg hosszutavon lesz jo, de en futas elott is lelkes vagyok, kozben pedig elvezem, szoval elutasitom ezt a nezetet. csak jofajta mozgast kell talalni.

na en valahogy igy kepzelem... ugy elabrandoztam, hogy lebarnulva, vekonyan es izmosan feszitek a langosos sorban... (ja es ha valaki megjegyzi, hogy "neked milyen szerencsed is van, hogy barmennyit ehetsz, megsem hizol, sohaj", edesdeden csak annyit fogok mondani, hogy hat igen, erre szuletni kell. ez most nagyon gonosz, de kezd elegem lenni. legutobb olyan ismeros mondta chaten, akivel 4 eve nem talalkoztam szemelyesen, biztos iszonyuan kepben van a taplalkozasi szokasaimmal... de jo baratnom is hajtogatott hasonlot, pedig vele egyutt laktunk es eleg nyilvanvalo volt, hogy ketszerannyit eszik.)

Előzmény: Veronik26 (5313)