Persze, hogy tesz a Biblia mellett bizonyságot, akár jeleket is Isten. Ahogy gondozza is a Bibliát. Éppen ezért óriási élmény az Istent megismerőknek (szerintem persze, minden csak szerintem), ha rábukkannak a Bibliára.
De arra is gondja van Istennek, hogy az Ő ismerete ne a Bibliából származzon, sem az Ő akaratát, sem a bölcsességet ne a Bibliából, annak tanulmányozásával kelljen, talán lehessen is kiolvasni. Mert nem is erre van a Biblia. Akkor az írástudóké lenne Isten ismerete, akkor kiképzésen, ember akaratán múlna a dolog. Ám övéi Rá-ismernek a Bibliában is. És a Biblia ellenőrzésre jó, mert övéiben oly megerősítés lesz a Biblia mellett, hogy idővel mindent elvetnek, ami ellenkezik a Bibliával. Ami nem azt jelenti, hogy a Bibliából néznék ki, mit akar Isten, stb.
Akivel meg nincs ez, aki más úton jár, nos, annál igazabb Jézus kijelentése, kevesen járnak a keskeny úton. Ha sokan megtalálták volna Őt, Jézus (és tanítása) hamis lenne. De nem az.
Így a Biblia, és a Bibliához való állás hasznos, hasznos megigazításra is, és hasznos a hamisak felismerésére, kik mást hirdetnek. Nem azokkal van a baj, akik nem hisznek, hiszen még felismerésre térhetnek. Azokkal van baj, akik hirdetnek. Akik mást hirdetnek. Nekik nem jár semmiképpen, hogy Isten bizonygasson nekik. Ha te, takarito zsarolnád Istent, miért nem ad neked a Biblia mellett jeleket, nos Istent nem lehet kísérteni. Sokan zsarolják Őt, tegye ezt, vagy azt, különben Ellene fordulnak, meg nem hisznek Benne (micsoda dedó, mintha Isten ettől függne).
Mások meg valakik akarnak lenni, mindenáron saját felfedezéseket akarnak tenni (mint Te is), mert kevélyek. Nos, nekik jár is, de nem Istentől. Hanem a hitetőtől. Érdekes látni a hamisakat (ha a Biblia igaz, akkor hamisak), és érdekes megfigyelni sötétségüket, melyet ők világosságként élnek meg. Én hosszabb ideje figyelem az embereket, és állandó, a maga dolgában tartósan biztos hamisat még nem láttam. Igaz, a magukat jézusinak mondók között is meglehetősen kevés az igaz, a valóban hívő.
Azt is vélem, a legtöbb bibliás ember is hamis. De a bibliás hamisak sem a Biblia igaz volta ellen tanúskodnak, éppen nem. Én e fórumon leginkább a bibliások hamisságai ellen írogatok. Mert nem Istent kell bizonygatni, sem a Bibliát, sem Jézus, vagy apostolai beszédeit. Hanem kivetni a farizeusok (ma ezek mind bibliások) kovászát, a vétkezőket inteni, feddni, dorgálni, testvéreket buzdítani, és egységben, közösségben lenni, könyörögni, dicsérni Őt, stb., stb. És élni Isten szent nemzeteként, papokként...
Kik a mai farizeusok? Akik az írásokat (Bibliát) lobogtatják, hirdetik ami benne van, és emberekkel szemben elvárásokkal lépnek fel. És magukat mutogatják és mutogattatják Isten embereinek, csudaéletet (akár megkülönböztetett életet) élnek, és ez látszik róluk. Az ilyenektől kell óvni a hívőket..
A hamis hirdetők sokkal kevésbé veszélyesek, hiszen rájuk Istennek van gondja. De a farizeusok Isten beszédeit szólják, mint Jézus idejében is, nem is a beszédükkel van a baj, hanem azzal, ahogy élnek, és amit másoktól elvárnak. Nem ellenállni kell beszédüknek, és mást keresni, ha Isten beszédeit szólják, hanem nekik maguknak, emberi elvárásuknak, és példájuknak kell ellenállni.
Én a legtöbbet ilyen farizeusok ellen állok e fórumon.
A Biblia messze tökéletesebb könyv annál, amit te gondolsz, de átadni úgysem tudom, meg neked nem is jár, kedves takarito. Mindazt, amit itt írtam, meglelni a Bibliában, de te ebből semmit nem látsz.
Cserfa