zorwick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3108
Hali!

Nekem is van egy 5G Ipodom, és szeretném az autóban hallgatni, úgy hogy töltődjön is használat közben. A dension Icelink elég húzós ára miatt hamar kiesett, viszont találtam más jóval olcsóbb megoldásokat is, ezeket szeretném megosztani, megvitatni veletek.

Pioneer fejegységem van a kocsiban, tehát adott volt, hogy ott nézek körül, találtam is Pioneer CD-IB100 nevű adaptert, ami 24 ezer körül van, de még ez is húzós.

Létezik egy sima kábel is, ami ráküldi a jelet a rádióa, sőt tölti is, viszont nem vezérli az ipodot, nem lehet a rádión keresztül lépkedni az ipod folderei között. Ez kb 8 ezer forint.
Na ez az amire én gondoltam, mert hát az ipod sosem marad a kocsiban, hanem ott lenne a műszerfalon, mint egy telefon, szóval nem törik le a kezem ha oda kell nyúlnom tekergetni:). Kérdés, van-e valaki akinek van ilyen? (ilyen kábel más típusokhoz is létezik)

Az érdekesség az, hogy az ipod csatlakozót, és a rádió csatlakozót pár száz forintért meg lehet venni, a kapcsolási rajzok letölthetők, szóval arra gondoltam lehetne gyártani ilyen kábeleket, csakhogy én nem vagyok annyira jártas az elektronikában, hogy egy ilyen kábelt bátran rádugjak az ipodra és a rádióra. Van valaki akit érdekelne a dolog?

Úgy számolom, hogy a kábelekkel és egy tartóval 8-12 ezer körül kijönne egy szett.

remélem akad valaki akit hasonlóképp érdekel a téma

Üdv

Zoli