Sziasztok!
Nem találtam olyan topicot, ahol feltehetném a kérdésemet, ezért ide írok. Nevelési kérdésem lenne.
Iker lányaim vannak, lassan 15 hónaposak. Minden alkalommal, amikor kimegyek a szobából (mindegy melyikben vagyunk), elkezdenek iszonyatosan üvöltözni. Általában még a könnyük is folyik. Soxor már akkor is üvöltés van, ha arrébb megyek két lépést, de gyakori az is, hogy elég csak felállnom. Ezt miért csinálják? Hogyan szoktathatnám le őket?
Ha kimegyek és eltűnők a szemük elől, akkor kb. 5 perc alatt abba hagyják az üvöltést, viszont ha látókörükben maradok, akkor addig nem hagyják abba, amíg vissza nem megyek. Ez egyszerűen örjítő számomra, mert szeretném őket látni akkor is, ha kint vagyok, mivel szemüvegesek és rendszeresen leveszik, ezt figyelnem kell.
Van valamilyen jó ötletetek? Hónapok óta nem tudok ezzel a helyzettel semmit sem kezdeni és el vagyok keseredve :-( Két gyerek üvöltését nem sokáig lehet elviselni egyszerre, ráadásul felspanolják egymást :-( Nem akarok őszig várni, amikor bölcsisek lesznek. Feltételezem, hogy akkor kénytelenek lesznek erről leszokni.
Köszi,
Bebi