zoliil Creative Commons License 2006.07.02 0 0 324

Sziasztok!

Érdekes dolog ez a tudatos álom...már többször sikerült elérnem, csak sajnos ezek spontán öntudatra ébredések voltak, amik ebből kifolyólag általában nagyon rövidek, és az ébredés vagy az öntudatlan álomba merülés "végzett velük". Próbáltam többféle technikát a tudatosan elért tudatos álom elsajátítására, de nem sok sikerrel. Egy majdnem sikeres alkalom volt próbálkozásaim során, az egyik legnehezebb technikát alkalmazva: meditálj, maradj tudatodnál, és figyeld kívülről elalvásod, álombamerülésed folyamatát. Nagyon nehéz, hogy csak a tested aludjon, és az elméd mindezt mint külső szemlélő élje meg. Ez valahogy így történt:

Tudatos próbáltam maradni elalváskor. Egy pillanatig elvesztettem ugyan, de azonnal vissza is tért. Úgy éreztem mintha a fejhallgatómat a fejemre tenném, vagy tenné valaki. Halk de tiszta pszichedelikus zenét hallottam, női énekkel. Nagyon meglepődtem, de próbáltam nem elveszteni a fejem, teljesen nem visszatérni. Próbáltam nyugodt maradni és csak figyelni. Ez egészen addig sikerült, amíg  elő nem jött a homályból egy- egyre jobban tisztuló helyiség képe, ahová lassan- lassan bekerültem. Ekkor a nagy izgalomtól teljesen felébredtem...A titok nyitja a nyugalom, ha ezt elveszted, felébredsz, de ha túlságosan is kívülre kerülsz, mély álomba zuhansz.