Tierce Creative Commons License 2006.07.01 0 0 2494

Szeva!

1.

Mivel rengeteg bolygó létezik a birodalomban biztos, hogy előfordlhatnak puccsok, lázadások és forradalmak. Szerintem ez elkerülhetetlen.

A Dűnéből mondjuk mi az Atreideseket, Harkonneneket, Corrinokat ismerhetjük meg mint fő Házakat. Harkonnen báró erővel/erőszakkal őrzi családja pozícióját, a nép nem nagyon szereti őt. Ezzel szemben az Atreideseket szereti a nép. Ők testesítik meg az igazságos uralkodók mintaképét. Még Leto apját Paulust is szerette a nép, pedig ő egy rideg, kemény, szinte már zsarnoki uralkodó volt.

2.

Hát szerintem nincsenek kommunikációs nehézségek a birodalmomban mivel a Ligahajók a térhajlítás segítségével elég gyorsan el tudnak jutni egyik bolygoról a másikra. Ezt úgy képzeltem el mint pl egy vonatnak az egyes állomásait: megvan adva az adott útvonal, és a navigátor szépen egymás után elmegy az adott bolygókra. De hát térhajlítással ez egész gyorsan megy.

Lehetne még azt mondani, hogy igen de az utazás hihetetlen összegekbe kerül. Biztos nem olcsó, de sztem inkább a csapatszállítás kerülhet sokba (lásd amikor a liga az Arrakisra szállítja a Harkonnen csapatokat)

Viszont egy kisebb csoport vagy személy utazása nem kerülhet olyan sokba. De azért biztos többe kerül mint egy vonatjegy :D  

Előzmény: The Glowface (2493)