azért vannak kivételek...nekem tetszik a Deftones, és örömmel hallgattam volna meg a IOTWCS számot az ő előadásmódjukban...a White Pony albumuk pl. egyenesen jó.
Persze itt is egy olyan zenekarről van szó, akik egyedi hangolást használnak, mely általában mindamellett, hogy 1xű vele játszani, egyfajta új hangzásvilágot ébreszt, de 1úttal bele is sűllyednek, mert nincs kiút belőle, van jó pár variáció egy alternatív hangolásban, de egy profi zenész is csak ritkán használja (kevésről tudok aki ilyen rendszerekben skálázik pl. ;). Dehát ilyen pl. a Placebo is, nekem mégis tetszik, Robi bácsi is tulajdonképpen a Fender Bass VI (baritone) gitárjával teremti meg azt a Cure-ra jellemző atmoszférát :-) Mindíg van egy olyan érzésem, hogy ha ezt kezébe veszi, akkor csak jó dal születhet :)))
Más dolog, hogy Robert ezt egyedien teszi, nem bonyolult, de letisztult, átgondolt, kifinomult játékmenettel, visszatérő dallamokkal...imádom. Más zenekarok (pl. kínai death/black metal) 'zenekarok' pl. arra használják a baritone gitárokat, hogy az ember fájdalmában megsüketüljön :D:D (kezükbe nem engedném)