Tudom, hogy azt írtad, hogy Isten akarata le van írva az Ígében, én pedig folyamatosan ezt vonom kétségbe.
A Bibliában az van megírva, hogy az ember keresse és ismerje meg az Isten akaratát, azért, mert az nincs leírva az Ígében.
A biztonságos döntéshozatal mikéntjét tehát egyáltalán nem a Biblia bemagolásának, fejből való idézésének, látásokban való összefoglalásának, mintaként való használatának a feltétele, hanem az Istennel való kapcsolat létrejötte alapozhatja meg.
Nem forgatom ki a szavaidat, tudom, hogy szigorúan összhagot keresel a Bibliával. Pont ez akadályoz téged - mondjuk úgy, hogy szerintem - a továbblépésben, az igazság mélkyebb megismeréséhez vezető úton, amely - mondjuk úgy, hogy szerintem - egyáltalán nem a Bibliai ismeret függvénye.
Így csak írástudó leszel, esetleg kiváló írástudó, még lehet hogy az emberek előtt elismert, és tisztelt és tekintélyre méltó írástudó, de csak a Bibliai ismeretek keretein belül.
Ha például a bensőd háborog, ne kend a szellemre, ez egyszerűen a te felfogásod eredménye. Próbálj meg szeretetben megmaradni.
A szeretet nem háborog, nem fuvalkodik fel, és elfedezi a vétket. Körülbelül ezekre tanít bírált Pál apostolom is, de ezt én nem bíráltam.