Dydand Creative Commons License 2006.06.29 0 0 633
afSiH!

Szégyen! Erre azért csak nagyon delíriumos állapotban mertem gondolni, mármint, hogy nem lesz hsz majd' egy hónapig, és lőn....

Ennyire szegényes lett hal és tengeri herkentyű szempontjából az a magyar konyha, ami hajdanán világhírű volt ebből a szempontból (is) ?!

Én ezért -tüntetőleg- ma beírom a vacsoránk, ami körözöttes orosz pácolt hal: JUHTÚRÓS körözött, azaz nem sima (juhtúró, vöröshagyma, fokhagyma, tehéntúró, paprika, tejföl, kefír, bors, só, sajtkrém) alapon egy citromos pácolt hering pirítóson, kevés vörös kaviárral és vodkáv... izé, innivalóval... és uborkasalival (uborka, só, bors, fokhagmya, cukor, ecet, víz, tejföl)!!! Utána füstölt szardínia (nem, nem az olajos, hanem frissen -mondom frissen !!!- vásárolt füstölt hal!!!)

És ezek után -mert nagyon felment a pumpa, mert nincs itthon olyan ember, aki megosztaná velünk halélményét- holnapra valami finom paprikás halat gondoltam: reggel veszek egy 3-4 kg-s harcsát, vagy egy 2-3 kg-s pontyot és egy 2 kg-s csukát, vagy kecsegepöri lesz, még nem tudom, de mindenképpen kigondolok valamit....

Ez azért tényreg nem semmi, mármint hova tűntek a halevő vitézek? :((((


Üdv: dy