Inkább rémálom.
Nem mintha USA rajongó lennék, vagy 100% tetszene amit ott látok, de had kérdezzem már meg tőled, hogy magyarország vajon nem rémálom?
Én is lépek innen hamarosan. Családostól. Vállalkozóként már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy áttelepülök egy olyan országba ahol megfelelő a környezet, de most egy friss személyes tapasztalás után ez már nem kérdés többé.
Az egy dolog, hogy a vezetők kretének. Az egy dolog, hogy a vállalkozó szóra ma magyarországon 90%-ban a maffiózó/gengszter ugrik be az embereknek, köszönhetően a magyar komenyista médiagenya agymosásának. De a tipikus magyar "ha az én tehenemnek kampec, dögöljön meg a tied is" mentalitás már elviselhetetlen. A fiaim évzáróján szomorúan néztem, amint a kisgyerekek még csillogó szemmel jöttek ki a porondra elmondani azt a pár sort, amit lelkesen azért tanultak meg, hogy a szüleiknek örömet szerezzenek, majd miután elmondták, a sok tajparasztnak az is nehezére esett, hogy összeverje a két rühes kezét. Én és a nejem voltunk az egyetlenek, akik már-már tüntetőleg tapsoltunk külön minden kisgyereknek. Szerencsére ennek hatására nagy lustán a többi is összeverte a tenyerét, így szegény gyerekek ha nem is vidámságtól, önbizalomtól duzzadva, de legalább nem kínos csendben vonultak le a színpadról. Ez egy álomország? Ez egy álom nép?
Ahol már gyerekkorban a saját szüleiktől sem kapnak bíztatást? Amerikában is sok barom van -de hol nincs?-, sok hiba van ott is, de nézzed már meg mi történik hasonló helyzetben ott! Az átlagmagyar egy megkeseredett igásló, akivel azt lehet csinálni amit akarnak. A mérgét nem az utcára vonulva a felelősökön tölti ki, hanem gyáván kussol, és helyette a családja, gyerekei isszák a levét.
Szar itt élni, nincs jövőkép, ez egy megfásult, megkeseredett nép. Mi az álomország? Ez?
Amerika nem célországom, én máshová megyek. De innen megyek. Csak azokat sajnálom, akik valóban rendesek, értelmesek, de nem tudnak elmenni. kb. mint 56-ban. Most is ez lesz. Aki marad, szívni fog élete végéig.