Szia!
Istennek az az akarata van leírva az Igében, hogy a krisztusi hívő ember az Ő Szent Szelleme által, az Ő akaratát megismerve járjon a mindennapjaiban. Erről írtam, ez az akarat le van írva az Igében mindenki számára.
Természetesen a mindennapokban járás minden apró aktualitása nincsen konkrétan leírva, pl. olyan, hogy akkor most melyik házat, kocsit, biciklit vegyem meg, stb..., de az ezen aktualitásokra vonatkozó biztonságos döntéshozatal elérésének a mikéntje le van írva általános érvénnyel. Úgyhogy bitte ne forgasd ki a szavaimat, hanem következtess mind az én szavaimból, mind az Igéből a mindennapjaidra vonatkozóan!
Azt meg végre értsd már meg, hogy nem "szabályokat" tartok be, nem szabályok szerint cselekszem, hanem aszerint, amire a bennem lévő Szellem noszogat.
Mert lehet, hogy én a saját akaratomból még kisázsiában maradnék, de ha a bennem lévő Szent Szellem arra noszogat, hogy menjek át Makedóniába, akkor inkább Vele megyek.
De ha minden házasságtörő gondolatra ugyanúgy felháborodik már X+1-edszer a bennem lévő Szellem, megelevenítve a Máté 5,28. pontos voltát, akkor abból azt a következtetést fogom levonni, hogy bizony Máté nem tévedett.
Ez így működik Nálam, engedek az aktuális, az Igében konkrétan le nem írt, most Isten által elémtett isteni akaratnak a Szent Szellem noszogatása által, s elfogadom igaznak a Szent Szellem által a bensőmben megelevenített igazságait - szintén aktuálisnak.
Nálam így megy ez.
vm