Katsuyoshi Shiganori Creative Commons License 2006.06.28 0 0 123
Sziasztok!

Nemrégiben akadtam rá a fórumotokra, és mélységesen felháborított, meglepett mindaz, ami veletek történt. Kicsit igyekeztem utánanézni a dolgoknak, összerakni a képet, miért is történhetett meg mindez...

Meglepő következtetésre jutottam: összejátszanak/összejátszhattak a háttérben, hogy (úgymond) "kisemmizhessenek" mindenkit.

A PL Kft már régóta ismeri a C Kft-t, sőt több projekten dolgoztak, dolgoznak ma is együtt. (pl. a Só utcai Zara Hotel, ami jelenleg is fut: http://www.proidea.hu/11/resourcefile/20/96/94/BBJ_0510_Magyar.pdf) Így aztán nehezen elképzelhető, hogy IS úr és KI úr nem tudtak volna megegyezni bármiben is.

Mi történhetett az esetetekben? A B Kft. 1 millió euróval beszállt az üzletbe a C Kft. mellé, és a D Kft. többségi tulajdonosa lett (66%), ami a fenti két úrnak nem tetszett, így megpróbáltak kieszelni valamit. (Kinek tetszett volna, ha a saját hasznán osztozni kell???)

Előbb IS úr lemondott az ügyvezető igazgatói tisztéről, hogy ne legyen vezetése a cégnek, majd barátjával, KI úrral egyeztetve túlszámlázták keményen az építkezést. Ügyvezető hiányában a D Kft. nem tudott lépni. A B Kft. igazgató választási kísérleteit a C Kft. sorra megbénította, mivel az előbbi nem rendelkezik döntő többséggel a D Kft-ben. Nincs más hátra, csak a számlákat kellett elfogadtatni és egyenes út vezetet a milliók megszerzéséhez.

A számlák összegét, majd későbbi bíróság előtti elismertetését a D Kft részéről senki sem támadja, hiszen nincs ügyvezető, így a követelést a Bíróság meghagyással a PL Kft-nek megítéli, sőt biztosítja a telek megszerzését. Ellentmondás nincs, hiszen minden érdekelt félnek ez a legjobb, ami történhetett, kivéve a vevőket és a B Kft-t. Így nyúlja le két cég a vevők és egy harmadik vállalkozás vagyonát teljes jogi garanciákkal.

Magyarországon, megcsinálták!

Katsuyoshi